AFC onder 23 - De Zouaven 1

AFC onder 23 – De Zouaven 1

Afgelopen dinsdag speelden onze “onder 23 jarigen” (op 2 na) weer een wedstrijd. Dit keer tegen het 1e elftal van hoofdklasser De Zouaven uit Enkhuizen. Onder leiding van het goed leidende arbitrale trio, te weten Rutger Koopmans met z’n 2 grensrechters Joost de Wit en Gerrit Altena en onder het toeziend,  getrainde oog van de TC en hoofdtrainer ontspon zich een zeer aantrekkelijke en sportieve wedstrijd.

De voorbereiding was wat chaotisch vanwege het overvolle sportpark, wat een luxe probleem heeft deze fantastische club toch. Op een “doordeweekse” (dinsdag)avond zijn gewoon alle voetbalvelden tot op de laatste vierkante meter bezet met jonge voetballertjes, leiders, trainers, ouders….geweldig! We moesten vanwege dit luxe probleem onze warming-up doen op een klein stukje veld maar onze jonge jongens hadden daar totaal geen moeite mee. Ze hadden er zin in…

In het doel hadden we deze keer Kerwin Hartman staan die het ondanks z’n gebrek aan wedstrijd ritme prima deed. Op de rechtsback positie stond vandaag Jermano Huwae die wat onwennig begon maar naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter ging spelen. Centraal achterin 2 jonge, trotse, stoere mannen: Wibout de Vetten die na z’n langdurige blessure weer op de weg terug is en liet zien dat ie z’n Echt(e)  vorm gaat herpakken en de zeer talentvolle Mathijs Miserus uit de A1 die strooide met passes alsof hij Ruud Krol was…hou deze jongeman in de gaten mensen!!! En op links stond de vuurvreter van ons vlaggenschip Guido Moellee met z’n tomeloze inzet. Het middenveld werd bemand door de jonge A1 speler Kai Themen die liet zien dat ie het “mannen” voetbal aan kan. Centraal als “regelateur” Duncan van Moll in z’n nieuwe rol van “The Godfather” je zag hem genieten en goed en gedreven spelen en….belangrijk: hij liet “de jonkies” beter spelen. Op rechts de aanvoerder Mitchell Theuns hij werkte zich weer een slag in de rondte en beloonde zichzelf met een schitterende goal. Voorin hadden we Lars Raaijen uit de A2 die liet zien dat 1e jaars A spelers wel degelijk uit de voeten kunnen op dit niveau. In de spits ons aanspeelpunt en prima spelende Joost Heij en op rechts de snelle en ijverige Jendro Halman waarvan wij denken dat ie nog veel beter kan!

Met de wedstrijdbespreking in hun achterhoofd speelden we een fenomenale 1e helft….De bal werd steeds hard en zuiver ingespeeld de balaannames waren bijna allemaal perfect.

De opdracht ZIEN = SPELEN werd keer op keer uitgevoerd. Het leek soms wel een beetje op het “Barcalonistische tikkie-takkie” spel….  In de 22e minuut kwam de 1e beloning voor het goede spel: Mitchell stuurde Jendro weg op rechts die vervolgens een uitstekende voorzet gaf op de goed voor z’n man komende  Joost, H(e)ij scoorde de 1-0….In  30e minuut schoot aanvoerder Mitchel Theuns op aangeven van Joost snoeihard de 2-0 binnen… BAM! We bleven goed voetballen snel en behendig en met lef en zelfvertrouwen. Vlak voor rust kwam er een klein beetje zand in de motor…misverstandje tussen Wibout en Joost waar de “roadrunner” van De Zouaven handig gebruik van maakte:  2-1….

Rust….even op adem komen en tijd voor een AA tje van:…. U raadt het al Marcel Koster (die ook de scheidsrechters en tegenstanders ontving en verzorgde) Said heeft nog wat puntjes op de i gezet en wisselde Kai Themen voor David van Paridon en Wibout de Vetten voor de pas 17 jarige ook al zeer talentvolle Patrick Engelmoer ( klein maar zeer dapper) uit de A2. De boodschap was duidelijk “doorgaan waar we mee begonnen waren”!

Maar ja dat is makkelijker gedaan dan gezegd we speelden wel tegen een Hoofdklasser wist u nog……en die gingen in de 2e helft ook uit een ander vaatje tappen. De weerstand werd groter en sterker. Door de omzettingen werd Duncan centrale verdediger en miste wij hem als aanspeelpunt op het middenveld. Toen hij ook nog eens uitviel na 5 minuten in de 2e helft verloren we natuurlijk wel een belangrijke schakel. Zijn vervanger Dino van Essen deed het zeer behoorlijk hij kan terug kijken op een goede invalbeurt. De Zouaven voerden de druk op en wij gingen teveel naar achteren lopen.

Maar……..daar was plotseling de onvermoeibare David van Paridon uit het 2e die zeer goed de bal veroverde en een combinatie aanging met …jawel weer Jendro…die gaf de bal keurig terug op David die “zijn” aanval bekroonde met de 3-1… In de 60e  minuut werd Lars eruit gehaald en vervangen door de weer fit verklaarde Michael Antwi… vroemmmmm wat is die gozert snel zeg. Hij zorgde weer voor nieuwe aanvalsimpulsen wat bijna resulteerde in een 4e goal. De Zouaven scoorden uit een afgeslagen en slecht weggewerkte corner 3-2 en iets later de verdiende 3-3 uit een vrije trap. Nadat de scheidsrechter een “welofnietbuitenspelgoal” van AFC afkeurde floot hij 3 x op de fluit en kwam aan deze leuke wedstrijd een eind.

Conclusie:

Het wordt misschien saai maar het was weer een zeer leerzame, goede en sportieve wedstrijd voor jong en oud, voor TC en trainers en vooral voor ons aller AFC….

Met sportieve groet, dank aan De Zouaven en special thanks aan Dennis Schröder onze verzorger.

Jeroen en Said.

Keep Smiling…