AFC Onder 21 - ZOB oefenwedstrijd 8 - 3

Oefenwedstrijd AFC O21 – ZOB 1
Uitslag:  8-3

AFC O21 heeft de draad, na de gedwongen Corona pauze en twee weken training, weer opgepakt met een oefenwedstrijd tegen Zaterdag 1e klasser ZOB.  Het team uit Zuid Oost Beemster versloeg eerder dit seizoen, in een spectaculaire competitiewedstrijd, AFC Zaterdag 1 met 4-3 na een 0-3 tussenstand. Daarnaast is onlangs bekend geworden dat ZOB trainer  Mohad Zaoudi het komende seizoen AFC Zaterdag 1 onder zijn hoede zal nemen.  Voor de nieuwe oefenmeester van AFC Zaterdag 1 dus een prima gelegenheid om eens te kijken wat de talenten van AFC O21 te bieden hadden tegen het eerste team van ZOB dat onlangs nog in Spanje vertoefde voor een trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Voor AFC O21 betekende dit treffen een tweede optreden in het senioren voetbal. Na eerder dit seizoen nog met 0-2 gewonnen te hebben van 2e klasser AMVJ Zaterdag 1 nu dus een niveautje hoger. Een aantal “derde jaars” AFC’ers speelde niet of slechts een gedeelte van de wedstrijd omdat deze werden doorgeschoven naar AFC 1 en AFC Zaterdag 1.

AFC O21 speelde een puike wedstrijd. Hoog tempo, geduldig waar nodig, druk zetten op de goede momenten en scherpte voor de goal. De einduitslag van 8-3 gaf dan ook geenszins een vertekend beeld. AFC O21 scoorde een paar zeer fraaie treffers al moet gezegd worden dat de derde ZOB goal ook van grote schoonheid was.

 Voor trainer AFC O21 trainer Seedorf moet deze wedstrijd houvast bieden voor de aanstaande competitiewedstrijd uit tegen Zeeburgia O21.  
ZOB trainer Zaoudi zal met een dubbel gevoel huiswaarts zijn gekeerd. Zijn ploeg verloor weliswaar afgetekend maar in zijn achterhoofd zal hij blij zijn geweest met het potentieel aan AFC O21 spelers dat nadrukkelijk op de deur klopt voor een plek in de hoogste AFC senioren teams.

Voor foto's van Tom Poederbach zie ons AFC Fotoalbum of klik hier