AFC - OJC Rosmalen 3 - 1 met verslag, beeldverslag en foto's

AFC flitst in tweede helft naar overtuigende zege op OJC Rosmalen

In een wedstrijd die pas laat echt op gang kwam heeft AFC de derde thuiszege behaald. Door deze verdiende overwinning op OJC Rosmalen continueerde AFC niet alleen de plaats in de kopgroep, maar werd bovendien de Haarlemse kater van afgelopen zondag tegen Koninklijke HFC afdoende verwerkt.

Vandaag ontmoeten AFC en OJC Rosmalen elkaar voor de derde keer in de Topklasse. De eerste twee duels eindigden vorig seizoen in het voordeel van de Ontspanning Door Inspanning Juliana Combinatie Rosmalen.
En hoewel drie keer scheepsrecht is hopen The Reds vandaag deze ‘reeks’ te doorbreken. Met zeven punten uit vier wedstrijden is AFC goed aan de competitie begonnen. De off-day in Haarlem tegen Kon. HFC vormde hopelijk een uitzondering op de tot nu toe gespeelde wedstrijden. OJC Rosmalen staat met vijf uit vier in de brede middenmoot. De knotsgekke wedstrijd tegen SWZ Sneek van afgelopen zondag, die met 10 man en een veldspeler op doel toch nog in een gelijk spel eindigde en de afgelopen woensdag gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch geven OJC Rosmalen goede moed om in Amsterdam uitstekend voor de dag te komen.

Omdat AFC en OJC Rosmalen aanstaande dinsdag voor de KNVB-beker aantreden tegen resp. FC Emmen en Sparta Rotterdam wordt deze wedstrijd op zaterdag gepeeld. Voor de publieke belangstelling maakt dat niet veel uit, die is ongeveer hetzelfde als normaal. Ondanks de overvloedige regenval in de afgelopen dagen ligt de grasmat er weer goed en zonovergoten bij en maken de spelers even voor vijf hun opwachting. Bij AFC zijn Marien Willemsen en captain Magid Jansen weer terug in de basis. Randal Shakison is nog niet beschikbaar. Koen van Boxtel vervangt bij OJC Rosmalen de geschorste keeper Stijn van Donk.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wesdorp komt de wedstrijd maar moeilijk op gang.  De bal gaat in een niet al te hoog tempo heen en weer en het aantal opvallende gebeurtenissen valt makkelijk op een hand te tellen.  Aan AFC-kant is Pieter Koopman een keer gevaarlijk en laat Melvin Grootfaam twee keer zijn directe opponent zijn hielen zien. De Rosmalenaren krijgen in de 15e minuut uit het niets een reuze kans maar Mike Scholten mist oog in oog met onze ook dit keer weer uitstekende keeper Laszlo Sandor de voorzet op een haar.
Als de eerste helft vordert wordt het spel er niet beter op. Hoewel het zeker geen overdreven harde wedstrijd is stapelen de lichte blessures en spelonderbrekingen zich op en is het spelbeeld verre van opwindend. De 0-0 bij rust geeft de situatie goed weer. Eigenlijk moet de wedstrijd nog beginnen met nog alle kansen voor beide teams. OJC Rosmalen heeft wel de grote pech dat captain en oud-prof  Frank van Mosselveld in de 30e minuut met een blessure moet uitvallen.

De ongewijzigde ploeg van Bart Logchies begint sterk aan de tweede helft. Een mooie voorzet van Pieter kan Daan Sutorius net niet verzilveren en even later dwingt Daan keeper Van Boxtel tot een mooie redding. Daarna neemt het team van trainer Dennis Dekkers het initiatief over en is in deze fase o.a. gevaarlijk via een knal van Tim Strijbosch die in de tweede helft is ingevallen bij de Rosmalenaren.
Nog een half uur te spelen en nog steeds is er niets beslist. Logchies brengt nu vlak na elkaar Jonathan Richard en Koen Bosma in het veld voor Jasper de Haer en Pieter Koopman. Magid gaat een linie naar achter en hoe het ook komt, AFC begint na deze wissels volop te draaien. Er is beweging, de passes komen aan en plotsklaps ligt de defensie van OJC Rosmalen hevig onder vuur.
In de 63e minuut is het al raak als man of the match Melvin Grootfaam stijlvol door de OJC-defensie slalomt en Edip Biberoglu de voorzet onhoudbaar intikt. Een minuut laat staat Melvin ook aan de basis van het tweede doelpunt. Zijn pass bereikt Koen Bosma die Daan alleen voor keeper Van Boxtel zet. De onhoudbare knal hoog in het net is een juweeltje. Hierna mist OJC Rosmalen een goede kans op 2-1 en wordt Koen in het strafschopgebied gevloerd na een slimme pass van Jonathan. 100% een penalty, zou je denken, maar scheidsrechter Wesdorp ziet het anders. Koen krijgt in de 69e minuut toch zijn beloning voor zijn uitstekende invalbeurt door een steekbal van Daan doeltreffend in de verre hoek te schieten. 3-0, binnen 7 minuten op het bord gebracht, AFC op z’n best.
Hierna proberen de Rosmalenaren nog van alles, zeker nadat Strijbosch een fout van Guido Moelee doeltreffend in de 77e minuut heeft afgestraft. Maar in de 3-1 stand komt geen verandering meer, omdat onze defensie verder goed oplet en onze aanval de ruimte achter de OJC-defensie niet weet te benutten.
In de 91e minuut grijpt Koen na een sprint naar zijn bovenbeen en verlaat net voor het laatste fluitsignaal het veld. Hopelijk valt de blessure bijzonder mee.

Al met al een verdiende zege voor The Reds, daar waren ‘vriend en vijand’ het wel over eens. Tot stand gekomen in een korte, dynamische fase waarin bijna alles lukte en de mooie combinaties elkaar opvolgden. Met vleugelspel waarvan je met volle teugen kon genieten en waarvoor je naar het voetbal gaat. Met de lastige wedstrijden die nu op het programma staan biedt één en ander beslist perspectief. We verheugen ons op het  bekerduel tegen FC Emmen aanstaande dinsdag en de competitiewedstrijden tegen koploper WKE in Emmen en De Treffers op sportpark Goed Genoeg. Er is veel om reikhalzend naar uit te kijken.

MvdW

Opstelling AFC: László Sandór, Marien Willemsen, Jasper de Haer (59.. Jonathan Ritchard), Geoffrey Galatà, Guido Moelee, Magid Jansen, Mark van den Boogaart (84. Mitchell Theuns), Daan Sutorius, Edip Biberoglu, Pieter Koopman (61. Koen Bosma) en Melvin Grootfaam .  

Foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Foto album of klik hier
Dale Grosbach, een bezoeker uit de Verenigde Staten, heeft foto's van de wedstrijd gemaakt. Bekijk deze hier.