AFC O21 - VVV Venlo O21 2 - 0 met foto's

Stukje geschreven door Zeger van Herwaarden (48), met enige regelmaat toeschouwer bij wedstrijden van AFC teams. Schrijft ook over juniorenvoetbal in Hard gras. Ooit amateurvoetbal-medewerker bij Het Parool. Heeft een boek over jeugdvoetbalcultuur in Nederland in voorbereiding. Publiceerde verder boeken over Marco van Basten, EK-kampioenen en de WK-geschiedenis van Oranje. Vindt de prestatieteams van AFC al jaren indrukwekkend. Kijkplezier verzekerd !

Welverdiend feestje na de 2-0 tien minuten voor tijd van Gladwin Curiel, een bijzonder knap solo-doelpunt vd AFC-captain. AFC O21 kwam thuis tegen VVV door de bewegelijke en balvaste spits Soufiane Hetli in de eerste minuut al op voorsprong, speelde in Divisie 3 vervolgens weer een overtuigende thuiswedstrijd (net als eerder tegen Zeeburgia, 4-1 winst), maar hikte betrekkelijk lang aan tegen de beslissende 2-0. 

Niet dat het duidelijk mindere VVV serieus aanspraak maakte op een gelijkspel, maar met een marge van één weet je het maar nooit. 

In het oog springend bij de O21, afgelopen zaterdag op de comfortabele thuisbasis Sportpark Goed Genoeg: de prima de luxe invalbeurt van centrumspits Daniël Zoutberg, middenvelder Kiet Scholtens ongelofelijke loopwerk, Julian van der Grefts strak en steady verdedigen centraal achterin, en bovenal oud-Elinkwijker Gladwin Curiel, niet alleen vanwege zijn wereldgoal, maar ook door zijn andermaal sterke stuwende spel van achteruit. 

Al met al doet de herkenbaar technisch en aanvallend spelende AFC O21 van trainer-coach Chedric Seedorf volop mee om promotie naar O21 Divisie 2, dat valt te bewerkstelligen voor de winterstop. Kortom: een must-see voor iedere (jeugd)voetballiefhebber!

Foto's van Tom Poederbach zijn  aanwezig.

Zie ons AFC Fotoalbum of klik hier.