AFC O21 - HHC H'berg O21

Zaterdag 18 november trad AFC O21 aan tegen HHC Hardenberg O21.

Het elftal van trainer/coach Erik Jahn moest aanvoerder Wessel Been afstaan aan AFC 1 dat tegen Katwijk uit moest spelen maar kreeg Soufiane Hetli daarvoor in de plaats. Soufiane komt terug van een blessure.
Het regende de hele wedstrijd pijpenstelen.

De eerste helft verliep wat stroef en het spel golfde op en neer. Er werden niet veel kansen gecreëerd. AFC was wel meer in balbezit. Er werd niet gescoord.

In de tweede helft werd de druk op het doel van HHC vergroot in vergelijking met de eerste helft. Er werden ook meer serieuze kansen gecreëerd. Maar tot scoren kwam het niet, de Hardenbergers hadden een grote stacaravan geparkeerd.

Maar als zo vaak, een counter en een Hardenbergs schot op doel. 0-1 Verdigingsfout? De foto’s laten een heel boze keeper zien en een zeer schaamtevolle verdediger.

De druk op Hardenberg werd nog meer opgevoerd, dat leidde tot een paar kansen. Maar de caravan bleef goed geparkeerd of de keeper stond in de weg, ballen ging naast of over.
Eindstand 0-1. Tot grote vreugde van HHC Hardenberg die dat uitgebreid vierde alsof ze kampioen waren geworden.

Wat zijn de consequenties? Erik gaf zijn team een matig zesje. De voorsprong in de competitie slonk met 1 punt van 5 naar 4 punten omdat nummer twee Zeeburgia gelijkspeelde. Gelukkig heeft AFC genoeg marge om koploper te blijven.

Er moet wel weer gescoord gaan worden. Met een doelsaldo van 28 ben je dat wel aan je stand verplicht.
De volgende wedstrijd is uit bij nummer twee Zeeburgia.

Voor de stand klik hier

Voor de foto’s zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

TP