AFC O21 - AJAX O18 3-1

26 juni was het dan zover, na de gedeeltelijk opheffing van de corona maatregelen, de eerste wedstrijd op het hoofdveld tegen een tegenstander van buiten en met publiek op de tribune.
AFC O21 is een ploeg met grote verwachtingen, dus een prima affiche tegen AJAX dat met de O18 aantrad.  Ondanks de relatieve warmte was het een wedstrijd in hoog tempo waar AFC vrij snel het initiatief nam met schoten op het doel. AFC speelde dicht op de tegenstander, die hoewel hun zeer goede balvaardigheid weinig ruimte kreeg  van AFC en resulteerde in interessante duels. en rushes.
De AFC machine bleef lopen. Het spel ging aardig op en neer en er was veel leuks te zien voor de toeschouwers. En het resulteerde waarachtig  in applaus voor het getoonde spel. De thee werd genomen met een brilstand op het bord. Doelpunten vielen pas in de tweede helft.
1-0 Soufiane Hetli ( penalty),
2-0 Julian van der Graft,
3-1 Daniel Zoutberg.

Scheidsrechter Boudazdaz  liet terecht veel toe en dat droeg bij aan deze dynamische wedstrijd. De situaties staan op de foto. Voor wie de O21 eerder heeft zien pelen was deze winst misschien niet geheel een verassing. Zoveel inzet altijd, onvermoeibaar naar het schijnt. Een aanrader om de volgend thuiswedstrijd van O21 te komen kijken en daarna nagenieten op het prachtige terras van het nieuwe clubhuis indien het weer dat toelaat.

Foto's van deze wedstrijd staan in ons AFC Fotoalbum of klik hier

Fotografie: Tom Poederbach en Ineke de Haan