AFC O13-2, de beste en kroont zich tot kampioen!

30 mei 2018 AFC – Zeeburgia

AFC al 19 speelrondes aan kop tegen rivaal Zeeburgia. Een wedstrijd waar iedereen al vanaf de start van de competitie reikhalzend naar uitkeek. Een wedstrijd die bol staat van allerlei belangen en als je de stand bekeek voor de wedstrijd dan begrijp je dat deze wedstrijd van levensbelang was. 
AFC 46 punten
Zeeburgia 44 punten

Voorafgaand aan de wedstrijd, waar Zeeburgia 5 spelers van de o13-1 met zich mee nam, was er een minuut stilte voor het plotselinge overlijden van Peter Dekkers. 

Na dit moment, gingen alle remmen los en werd er voor elke vierkante meter gevochten. De wedstrijd werd er niet beter van maar Zeeburgia kwam in zijn element en maakte de verdiende 0-1 uit een vrije trap. Prompt vijf minuten later bij onze eerste kans werd er goed opgebouwd tot net over de middellijn, onze spits werd weggestuurd en dit resulteerde in de 1-1. Wij wisten dat we met deze stand kampioen zouden worden! 
Waarbij iedereen al dacht aan rusten werd er door AFC een corner makkelijk weggeven aan Zeeburgia. Uit deze kluts en via een speler van AFC belande deze in het doel en stond het plots 1-2. Rust

In de tweede helft waarin onze laatste man, net als onze keeper en middenvelder geblesseerd het veld moest verlaten. Speelde wij achterin met onze 2006 jongens tegenover de 2005 spelers van Zeeburgia. 

Inmiddels was de spanning om te snijden en moest Zeeburgia na vijf minuten in de tweede helft met 10 man door na een rode kaart. Vervolgens konden wij in het begin van deze overtal situatie niet profiteren omdat wij te snel op de helft van de tegenstander wilde komen met een lange bal.  Zeven minuten voor tijd werd er nog een aanpassing gedaan doordat de linksback van AFC gewisseld werd voor een extra middenvelder. Hierdoor nam de druk op de tegenstander toe! De eerste kans werd nog om zeep geholpen maar in minuut 58 werd dan de bevrijdende 2-2 gemaakt uit een scrimmage voor het doel van Zeeburgia. De ontlading was groot maar er waren nog 140 seconden te gaan. 

Uit deze 140 seconden kwam er nog een corner voor Zeeburgia en deze werd over geschoten. Toen wisten we het zeker. De scheidsrechter floot af en daar is de terechte en verdiende KAMPIOEN!! 

AFC kroont zich tot kampioen van de hoofdklasse! 

De trainer kon vervolgens traditiegetrouw de sloot in en de schaal kon ophoog getild worden! Er werd nog urenlang feestgevierd in en buiten het clubhuis. 

De jongens hebben een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en als kers op de taart ook zichzelf nog gekroond tot kampioen! Geschiedenis geschreven!