AFC nummer 1 bij vakblad De Voetbaltrainer

Het vakblad De Voetbaltrainer publiceert ieder jaar de Top 200 van de beste amateurclubs van Nederland. AFC staat voor de vierde opeenvolgende keer op nummer 1 en daar mag de club ontzettend trots op zijn. In de laatste week van december kwamen de redacteurs van de Voetbaltrainer naar Goed Genoeg om voor deze keer de Award persoonlijk uit te reiken. Ook spraken zij met Peter Dekkers, de voorzitter van de jeugdcommissie. Lees hieronder het leuke stuk :

Er kan maar één de winnaar zijn en dat is net als de voorgaande seizoenen AFC geworden.
Met nog steeds een relatief grote voorsprong op de nummer 2 (Be Quick 1887 uit Groningen) en nummer 3 (Koninklijke HFC uit Haarlem) eindigde de Amsterdamse club met 110 punten bovenaan. De Voetbaltrainer reisde dit jaar af naar de hoofdstad om de bijbehorende trofee te overhandigen.

Na vier keer winnen vonden we dat weleens tijd worden. Bij de winnende club ligt nu natuurlijk het gevaar van de wet van de remmende voorsprong op de loer.

Hoe denkt men aan de top te blijven?
We vroegen het Commissaris jeugdzaken Peter Dekkers: “Het is voor onze club een hele eer en mooie prestatie dat we op de eerste plaats in de ranglijst staan. Daar doen veel AFC’ers hun best voor dus dat is een mooie waardering. Echter, wij vinden het juist ook heel erg belangrijk dat onze jeugd plezier heeft in het spel. Natuurlijk spelen alle teams altijd om te winnen, maar dat kinderen het hier leuk hebben staat voorop.
 

De club moet vooral doorgaan met wat we nu doen. We hebben op alle selectieteams trainers met UEFA A, B of C. De kwaliteit van hun trainingen heeft voortdurend de aandacht, maar we hebben ook een grote verantwoordelijkheid voor de trainingen van onze overige teams! Wij hebben zo’n vijftig jeugdtrainers en maken gebruik van ROC-stagiairs en trainers van de Wiel Coerver methodiek voor de jongste kinderen. Ons credo is: 'Als club leiden we op voor onze veteranen'. We hebben dan ook heel veel seniorenteams, dus de binding met de club is over het algemeen groot.

 

In de eerste selectie (zondag) spelen zes spelers uit onze eigen jeugd. We vinden het niet realistisch om hier een aantal als doel aan te hangen. Immers, jaarlijks verkassen ongeveer twintig spelers naar een profclub. Toch scouten wij niet extern. We krijgen namelijk jaarlijks ongeveer vijfhonderd aanmeldingen, waarvan we er ‘maar’ zo’n 150 kunnen aannemen".

Voor het volledig verslag en ranglijsten klik hier