AFC - Noordwijk 1 - 1 met verslag, TV samenvatting en foto's

AFC LOOPT TEGEN NOORWIJK IN BLESSURETIJD KOPPOSITIE MIS

In een spannende wedstrijd heeft runner up AFC op eigen veld teleurstellend met 1-1 gelijk gespeeld tegen middenmoter Noordwijk. Het gebrek aan aanvalskracht speelde The Reds ook in deze wedstrijd parten. Pas in de slotfase opende invaller Matthijs Jesse met een fraai doelpunt de score. In blessuretijd kwamen de rood-witten na een scrimmage weer op gelijke hoogte. Een score met betekenis, want AFC was anders koploper geweest na het gelijke spel van Katwijk tegen HFC. Nog vier wedstrijden te gaan: it’s not over till it’s over.

Vandaag komt Noordwijk op bezoek dat zich na 29 wedstrijden bijna veilig mag wanen met 39 punten. De rood-witten staan op een elfde plaats en wisselen mooie resultaten tegen clubs uit het linker rijtje regelmatig af met teleurstellende uitslagen tegen lager geklasseerde verenigingen. Vooral door de lucht is de ploeg van trainer/coach Kees Zethof gevaarlijk met enkele boomlange spelers, waarvan de 1.93 lange centrumspits én captain Emiel Wendt met 14 goals de gevaarlijkste is. Oppassen geblazen dus en is het dus wel verrassend dat AFC-trainer/coach Benno Nihom in eerste instantie niet start met de ook lange Gevero Markiet. Tegen Jong Volendam stond Gevero nog met Tim Linthorst in het centrum. Vanmiddag is er een basisplek voor Guus van Weerdenburg en Dalian Maatsen die afgelopen zaterdag door een blessure niet kon meedoen. Opvallend is verder dat Melvin Platje, onze topscorer met 11 goals, vandaag op de bank begint. Melvin komt de laatste tijd niet veel aan scoren toe, misschien is dat de reden. Maar ook onze andere doelpuntenmakers, Raily Ignacio, Splinter de Mooij en Joël Tillema, samen goed voor 25 goals zijn de laatste tijd niet erg productief. Uiteraard heeft dat wat betreft Splinter te maken met een knieblessure waarvoor hij onlangs is geopereerd. Blijft over Matthijs Jesse, die de meeste goals maakte in de laatste tien wedstrijden. Net als tegen Jong Volendam start Matthijs op de bank. Benieuwd of we, net zoals eerder in deze competitie, vandaag het net goed weten te vinden.

Als scheidsrechter Thom Winkel voor het eerst fluit is het binnen de minuut bijna raak. Een voorzet van Soufiane Hetli bereikt Kevin Visser dicht bij het doel van Noordwijk. Zijn schot vliegt via een rood-wit been maar net over. Jammer! Daarna is een tijdlang Noordwijk aan zet. Zonder schroom wordt de aanval gezocht en dat levert enkele gevaarlijke corners op. Eén daarvan wordt ingekopt door Dylan Rietveld en verdwijnt via de lat over het doel van Gijs van Zetten. Raily Ignacio is onze diepe spits, doet zijn best, maar kan niet veel met de diepe ballen die zijn kant opkomen. Daar is de overmacht te groot voor. Tot de 24e minuut als een uittrap van Gijs van Zetten Raily op de linkervleugel bereikt. De fraaie rush van onze goalgetter strandt op de achterlijn van Noordwijk waarna Soufiane Hetli in tweede instantie nog een mooie kans krijgt. Meer dan een corner levert dit alles uiteindelijk niet op.  Zonde!  AFC heeft inmiddels wel het initiatief overgenomen. Na een mooie kap van Segün Owobowale, gevolgd door een lepe pass op Milan Hoek, maar zijn knal vliegt vanuit een mooie positie in de 30e minuut huizenhoog over.  AFC dringt tot de rust nog wel aan maar grote kansen levert dit alles niet meer op. De beste kans is aan de andere kant nog voor Noordwijk maar de voorzet van Sander Bosma is veel beter dan de slappe kopbal van de vrijstaande Emiel Wendt, die in de handen van onze keeper verdwijnt. De eerste helft eindigt derhalve met 0-0, hopelijk gaat het scoren ons in het tweede bedrijf beter af. Bij Katwijk-Kon. HFC, een half uur later begonnen, is het ook nog niet gescoord.

Als de spelers weer op het veld staan zien we dat Benno Nihom en collega Kees Zethof ieder één keer gewisseld hebben. Bij AFC is Djuric Ascension in het veld gekomen voor Kevin Visser, kennelijk is het nog te vroeg om wat extra aanvallers in te brengen. Jesper de Vré vervangt de geblesseerd geraakte Toer Bouwman bij de rood-witten. Hoewel het tempo nog steeds niet al te hoog ligt ontstaan er aan beide kanten wel wat mogelijkheden. Noordwijk-keeper Lars Jansen moet gestrekt naar de hoek na een striemend schot van Cody Claver. Na de zoveelste corner van onze badgasten mist Rietveld de bal op een haar. AFC probeert het vooral over links en Cody Claver laat zich met enkele gevaarlijke voorzetten gelden. Dan is het tijd voor meer wissels en Matthijs Jesse en Noa Benninga komen in het veld voor Segün en Guus. Even later gevolgd door Gevero Markiet en Melvin Platje die Tim Linthorst en Soufiane Hetli vervangen. AFC kiest met nog ruim een kwartier te spelen nu volop voor de aanval en om dat te onderstrepen wordt Gevero in het centrum van de aanval geposteerd. Bij Katwijk – HFC staat het al een tijdje 0-1 en dat biedt onze geliefde runner up perspectief.

Mits er gescoord wordt door The Reds en die goal zit er intussen wel een beetje aan te komen. Eindelijk wordt Noordwijk de duimschroeven aangezet. Djuric strooit met goede passes en op de linkervleugel laten Noa en Matthijs zich gelden. In de 81e minuut legt Matthijs de bal panklaar op het hoofd van Raily, maar zijn kopbal wordt door keeper Jansen over de lat getikt. In de 84e minuut is het wél raak als een prachtige crossbal van Djuric door de sprintende Matthijs wordt meegenomen. In volle vaart wipt hij de bal over Jansen heen in de verre hoek en het is feest op Goed Genoeg. Wat een schitterend doelpunt! 1-0 en in Katwijk staan onze Haarlemse vrienden nog steeds met 0-1 voor. Nog een minuut of tien te spelen, inclusief de vier minuten extra tijd die op het bord verschijnen. Nog een paar minuten volhouden en dan is AFC misschien weer de koploper. Noordwijk gooit nu alles op de aanval en dat levert al snel enkele corners op, met al die boomlange spelers van Noordwijk, die nu nog hoger willen springen. Tot de 92e minuut gaat het in defensief opzicht goed, maar dan blijft de bal uit een verre ingooi van Noordwijk hangen in het overvolle strafschopgebied van AFC, springt de bal via Gijs ongelukkigerwijs voor de voeten van Teun Zethof, die vader trainer/coach Kees en heel Noordwijk erg blij maakt met de gelijkmaker. Niet veel later fluit scheidsrechter Winkel voor het laatst en is het glas voor AFC met deze puntendeling wel heel erg half leeg. Al eerder gaven we dit seizoen een voorsprong in blessuretijd weg (tegen hekkensluiter OFC van 3-1 naar 3-3) en ook toen was het knap balen. Maar gedane zaken nemen geen keer. Bovendien is de competitie nog zeker niet beslist.
Maar jammer blijft het want Katwijk blijft uiteindelijk tegen HFC steken op een 1-1 gelijkspel.

Per saldo is AFC nog steeds runner up, één punt achter Katwijk, gevolgd door Rijnsburgse Boys dat twee punten achterstand heeft op de koploper. Nog vier spannende wedstrijden te gaan. Katwijk speelt achtereenvolgens tegen Jong Sparta (uit), Kozakken Boys (thuis), FC Lisse (uit) en Spakenburg (thuis), AFC tegen Scheveningen (uit), Quick Boys (thuis), OFC (uit) en Excelsior Maassluis (thuis), Rijnsburgse Boys tegen FC Lisse (uit), Spakenburg (thuis), Jong Volendam (uit) en Noordwijk thuis.
Wie heeft de beste eindspint in huis? Wil AFC een kans maken dan moet het aanvallend beslist beter. Het gelijke spel tegen Noordwijk staat niet op zichzelf. De laatste tien wedstrijden waren de doelcijfers 12-13 en bleef het puntentotaal steken op 15. De tien wedstrijden daarvoor waren de doelcijfers 30-9 en was het puntentotaal 28. Wat ging er toen goed, en wat gaat er de laatste tijd minder? Hopelijk ligt in het antwoord hierop de aanpak besloten voor een stralend goed slot van deze competitie. Succes!

MvdW

Opstelling AFC: Gijs van Zetten, Dalian Maatsen, Tim Linthorst (76’ Gevero Markiet), Guus van Weerdeburg (65’ Matthijs Jesse), Cody Claver, Joël Tillema, Kevin Visser (46’ Djuric Ascension), © Milan Hoek, Segün Owobowale (Noa Benninga ’65), Soufiane Hetli (74’ Melvin Platje) en Raily Ignacio.

Voor de TV samenvatting zie ons AFC-TV of klik hier ,
Voor het interview met Guus van Weerdenburg. Klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier