AFC niet verder in het KNVB Bekertoernooi

Vorig seizoen beleefde AFC een bijzonder bekertoernooi, met winst op o.a. profclubs Telstar en Top Oss. Willem II was uiteindelijk in de 8e finale te sterk (3-0), maar The Reds konden terugkijken op een indrukwekkend bekeravontuur.

Woensdagavond stond de eerste ronde van het nieuwe bekerseizoen op het programma, thuis tegen 3e Divisie club ODIN '59. De wedstrijd tegen de Heemskerkers werd op het kunstgras van Veld 3 gespeeld, vanwege het ontbreken van een lichtinstallatie op ons Hoofdveld.

ODIN startte scherp, want na 5 minuten keek AFC al tegen een achterstand aan. Na een klein half uur zette Yordi Teijsse de wedstrijd echter op zijn kop. Binnen een minuut kopte de nummer 10 van AFC twee keer raak: 2-1, wat tevens ook de ruststand was.

Ook in de 2e helft haalde AFC niet het niveau wat we van The Reds gewend zijn. ODIN kwam dan ook terecht op 2-2. Vlak voor tijd leken de Heemskerkers de wedstrijd te gaan winnen, nadat Brandsma de 2-3 maakte. AFC kwam toch langszij, door een goal van Gévero Markiet, in de laatste minuut van de blessuretijd.

In de verlenging was Yordi Teijsse dichtbij de winnende treffer, maar keeper Meendering bracht redding. Een strafschoppenserie moest daarna de winnaar bepalen. Daarin miste AFC de derde en vierde penalty, terwijl ODIN er vier benutte.

Opstelling AFCPatrick Zonneveld, Johan Kulhan, Gevero Markiet, Jonathan Richard, Thomas van den Houten (97´ Cody Claver), Milan Hoek, Kenny Teijsse, Nick van der Velden (88´ Sam Nijpels), Melvin Grootfaam, Fouad Belarbi (97´ Djuric Ascencion), Yordi Teijsse.

LB

Bekijk hier de samenvatting op Fox Sports

Voor foto's van Tom Poederbach zie ons AFC Fotoalbum of klik hier