AFC - NEC 2 - 1

Een goed begin op het vernieuwde sportpark “Goed Genoeg”

Wat een mooi affiche AFC – NEC… onze hoofdmacht tegen de kakelverse eredivisionist NEC wat staat voor Nijmegen Eendracht Combinatie. Het affiche was niet allen mooi maar de wedstrijd zelf was nog veel mooier (voor de AFC’ers dan).De allereerste wedstrijd op het volledig vernieuwde sportpark trok aardig wat bezoekers. Hetgeen de sfeer en ambiance alleen maar versterkte. Het nieuwe clubhuis voor het eerst volledig in gebruik en ook de nieuwe business ruimte werd voor het eerst in gebruik genomen. De ereleden waren speciaal uitgenodigd om deze ruimte in te wijden. Echt het bestuur en de spelers hebben er alles aangedaan om deze middag te doen slagen.

De wedstrijd, onder leiding van de wederom goed fluitende Johan Jensch, begon exact om 14.30 uur. NEC begon de eerste 5 minuten iets sterker dan AFC maar vanaf de 5e minuut nam AFC het heft volledig in handen. Wat resulteerde in een 3 tal corners binnen 10 minuten en een super mooie aanval op rechts waar de slimme Joël Tillema in de 12e minuut  onze super spits Raily Ignacio middels een prachtige voorzet een uitgelezen kans gaf, echter tikte de keeper van NEC de strakke kopbal van Raily tot corner. De druk op het doel van de Nijmegenaren bleef onverminderd hoog en in de 14e minuut een vrij trap vanaf links genomen door aanvoerder Milan Hoek die maar net werd naast gekopt door Robbert Schilder.
AFC bleef sterker ondanks de slimme middenvelder Lasse Schone en de oud (nou ja oud) AFC er Xavier Vet aan NEC zijde.

In de 18e  was het dan zover het duo Ignacio/Tillema lijkt wel telepathisch met elkaar verbonden te zijn want weer was het Joël die er op rechts vandoor ging en een perfecte voorzet afleverde aan Raily die zich niet bedacht en  snoeihard de bal het kruis in joeg 1-0.

In de 27e minuut was het weer raak voor ons aller AFC wederom was Joël er vandoor op de rechterkant en bediende hij de sterk spelende Matthijs Jesse met een loepzuivere voorzet het enige wat Matthijs kon doen was z’n pantoffel er tegenaan zetten en hoe … bam 2-0, een sensatie hangt in de lucht want enkele ogenblikken later was het alweer Raily Ignacio die de verdedigers van NEC te slim af was, helaas schoot hij deze bal maar net naast.

In de 2e helft werd er flink gewisseld aan AFC zijde, hetgeen niets afdeed aan het goede spel van onze brede selectie. Good old Djuric Ascencion was onvermoeibaar op het middenveld. Z’n inzet en power was een lust voor het oog.
In de 69e minuut kreeg NEC een penalty en deze werd benut 2-1
AFC bleef ook in het laatste gedeelte van de 2e helft onverminderd het doel van NEC opzoeken. Oussama Sialli kreeg in de 76e minuut nog een penalty maar die werd vakkundig door de keeper van NEC gestopt.

Scheidsrechter Jensch vond het na 90 minuten goed genoeg en zo eindigde deze wedstrijd in een volledig terechte uitslag: 2-1, een knappe prestatie van onze jongens.

Opstelling AFC 1e helft
Patrick Zonneveld, Gladwin Curiel, Gevero Markiet, Robbert Schilder, Derre Kwee, Milan Hoek, Koen Wesdorp, Joël Tillema, Segun Owobowale, Raily Ignacio en Matthijs Jesse

Opstelling AFC 2e helft
Dion Thomas, Gladwin Curiel, Guus van Weerdenburg, Tim Linthorst (aanvoerder) Dean van Zwieten, Kenny Teijsse, Djuric Ascencion, Melvin Grootfaam, Oussama Sialli, Soufian Hefli en Dino Jansen.

Volgende week spelen we tegen Telstar thuis om 14:30

Voor foto's van Tom Poederbach bekijk hiervoor ons AFC Fotoalbum of klik hier

Onderstaand verslag is overgenomen van Dagblad De Gelderlander

AMSTERDAM – NEC is afgeschminkt door de amateurs van AFC. De Nijmeegse eredivisionist verloor zaterdag in Amsterdam met 2-1 van de club uit de tweede divisie. Vooral in de eerste helft haalde de ploeg van trainer Rogier Meijer een bedenkelijk niveau.
NEC oogde in alles ongemotiveerd op sportpark Goed Genoeg. Het baltempo was te laag en het druk zetten halfbakken. Dat laatste resulteerde in een 2-0 achterstand bij rust. Beide tegendoelpunten vielen nota bene uit een doeltrap van AFC.
Raily Ignacio scoorde na twintig minuten na een lange bal van achteruit. De verdedigende organisatie bij NEC was ver te zoeken. Bovenal op de linkerflank, met Kevin Bukusu centraal en gelegenheidsback Joep van der Sluijs. Zij verdronken met de ruimte in de rug. Routinier Edgar Barreto en de van een blessure teruggekeerde Bart van Rooij konden de gaten niet dichtlopen.

Overal te laat
Dat was bij 2-0 van Mathijs Jesse  ook het geval. In het druk zetten kwam NEC overal te laat. Van spits Ole Romeny tot verdediger Bukusu. Simpel werden de NEC’ers uitgespeeld. AFC’s linksbuiten Jesse schoot beheerst binnen na een teruggetrokken voorzet.                   
NEC stelde daar aanvallend weinig tegenover. Lasse Schöne, die zich zichtbaar ergerde, had in de eerste helft de grootste kans. De oud-Ajacied schoot op de AFC-doelman Patrick Zonneveld. NEC had zelfs een (makkelijk gegeven) strafschop nodig om tot scoren te komen. Jonathan Okita benutte de penalty twintig minuten voor tijd.
Het slotoffensief van de gasten leverde daarna niets op. De grootste kans was zelfs van Oussama Sialli. De AFC’er miste een strafschop. 

AFC-NEC 2-1 (2-0)

20. Raily Ignacio 1-0, 32. Mathijs Jesse 2-0, 70. Okita (penalty 2-1).
NEC: Branderhorst; Van Rooij (46. Bronkhorst), Barreto (58. Gertsen), Bukusu (58. Duelund), Van der Sluijs (46. El Karouani); Vet, Schöne (58. Van der Sluijs), Bruijn (58. Proper); Tavsan (46. Okita), Romeny (46. Baeten), Mattsson (71. Tavsan).