AFC MO20-Kadoelen MO20 2-4

Afgelopen zaterdag mochten de meiden als nummer 4 in de competitie thuis aantreden tegen nummer 2 Kadoelen. Bij winst was er nog kans op het halen van de landelijke finale ronde en dus het landskampioenschap. Andersom moest Kadoelen winnen om bovenaan te eindigen. Helaas werd er verloren. Zoals wel vaker kreeg de jonge thuisploeg de complimenten voor het goede spel van de tegenstander maar werd het balbezit en de vele kansen onvoldoende omgezet in doelpunten.

Na een 2-0 achterstand en het vroege uitvallen van Rodaina Abou el yazid werd nog wel teruggekomen tot 2-2 door doelpunten van spits Charlotte van Doorne met het hoofd en een geweldige schot van meer dan 20 meter van middenvelder Puck Gijsselhart. Echter, via de eerder doorgeschoven centrale verdediger Coco van Hemert ging AFC vol voor de winst. Alwaar het achteraf ook genoegen had kunnen nemen met een gelijkspel. Dat vertelt wel een beetje het verhaal van het debuutseizoen in de MO20 divisie. De ploeg heeft telkens het gevoel gehad achter de feiten aan te lopen, daar dat achteraf gezien helemaal niet nodig was. Met wat meer rust in het spel en minder haast kunnen ook voldoende punten worden binnen gehaald! Al met al dus een goede les omgaan met druk na drie jaar zonder druk voetballen in de jongenscompetities.

Deze week kunnen de meiden zich opmaken voor de laatste speelronde tegen Buitenveldert en daarna een mooie  oefenwedstrijd tegen de MO16 van Ajax op de Toekomst. Genoeg om naar uit te kijken dus. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 

Voor foto’s: klik hier