AFC MO20 - AZ MO20

Na het nipte verlies uit bij AZ waren de meiden van AFC erop gebrand om afgelopen zaterdag te laten zien dat ze niet onder doen voor de leeftijdgenoten uit Alkmaar.
Ondanks het gemis van een aantal sterkhouders ging AFC furieus van start. Waar andere tegenstanders in de MO20 divisie vaak een jaar of twee ouder zijn, is AZ de enige tegenstander in de competitie met speelsters van dezelfde leeftijd (gemiddeld 16 jaar).
Dat dit de meiden van AFC goed ligt liet zich direct aanzien. AZ werd vanaf de eerste seconde vol onder druk gezet. Al binnen de minuut viel het eerste doelpunt. Dankzij goed drukzetten scoorde debutant Grace Walsh, spelend op 10.
Ook het tweede en het derde doelpunt van AFC vielen nog voor rust. De tweede goal kwam op naam van middenvelder Puck Gijselhart na een mooie individuele actie en geplaatst schot van net buiten de 16. De derde goal was een eigen goal na een mooie aanval over de rechterkant opgezet door centrale verdediger Coco van Hemert. De achterlijn werd gehaald door rechtsbuiten Juna Jansen waarna in de 16 zoals gebruikelijk spits Charlotte van Doorne de verdedigers aan het werk zette. Uiteindelijk ging de bal er in via een van de speelsters van AZ.
Na rust hield AFC de rijen gesloten en viel er nog één goal voor AZ. Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.
Ondanks een wat wisselende tweede seizoenshelft laten de meiden van AFC eens te meer zien dat ze met de allerbesten mee kunnen!

Opstelling AFC: Liv Vonk (k), Coco van Hemert, Kate Mills, Rodaina Abu El Yald, Puck Gijselhart, Hannah Kras, Grace Walsh, Stiene van de Brink, Charlotte van Doorne (c), Juna Jansen.
Wissels: Soumaya Sabir (k- ‘45), Lima Zijlstra (’45), Chiara Morel (’45), Freya Rock (’70), Rosa Diagne (’85), Elaine Otten.
Afwezig: Salma Dannoun, Zahra Behrens, Josefien Korfmann, Kenza Loukili (geblesseerd), Kyana Nan (geblesseerd).

(Goed om te zien dat er een aantal speelsters al vanaf de jongste jeugd bij AFC spelen, ik kom hun namen al tegen vanaf 2016.

Voor foto’s van deze wedstrijd klik hier.