AFC MO13-1 wint oefenwedstrijd tegen Ajax

Woensdag 29 mei 2024 gaat de boeken in als een avond die we niet snel zullen vergeten. AFC MO13-1 mocht in de samenstelling voor volgend jaar een oefenwedstrijd spelen op ‘De Toekomst’ tegen de MO13 selectie van de Ajax Talentenacademie. De meiden waren zichtbaar gespannen en keken in het begin erg op tegen de Ajax selectie met maar liefst vier keepsters en veel speelsters, die ooit uitgekozen waren tijdens de jaarlijkse Ajax selectie dagen. Een mooie gelegenheid om AFC te presenteren en ons visitekaartje af te leveren.

Het was heerlijk om de nieuwe coach Sanne met de dames te werk te zien. Vanaf de eerste dag lijkt er een goede chemie. We zien veel blije gezichten en dat is uiteindelijk toch basis van succes.

Na het fluitsignaal zat AFC meteen fel en goed in de wedstrijd. We maakten mooie combinaties, en zetten goed druk op Ajax, die moeite had eruit te komen. Het was nog even aftasten aan beide kanten en 0-0 in eerste kwart. Na een korte pauze en wat positionele wisselingen gingen we gewoon door met waar we mee bezig waren namelijk: goed voetbal, ons niet gek laten maken, lekker hoog druk zetten en lange bal eruit halen. Na een prachtige goal werd het zowaar 0-1. Op voorspong tegen Ajax de rust in, wat gebeurt hier?

In de tweede helft bleven we gewoon rustig en werd zelfs 0-2 gemaakt na een geweldige combinatie en loopactie. Initieel dachten we dat de bal in het zijnet zat, maar nee hoor, de tussenstand werd toch echt 0-2. Ajax liet het er niet bij zitten en gingen steeds meer in de aanval en wij werden langzaam toch ook beetje moe door alle strijd en meters die gemaakt moesten worden. Een mooie goal van Ajax volgde: 1-2. Ajax voerde de druk verder op, maar al snel was het AFC die uitbrak bij een counter en jawel hoor 3-1!!! We gaan het gewoon redden. Daarna geweldige individuele klasse van Ajax. Een mooie aanval werd opgezet door het midden en er werd goed gebruik gemaakt van de rechterflank: 2-3… Oh nee, komt er dan toch een gelijkspel aan?

De verdediging van AFC stond goed, het collectief was te sterk voor de meer individuele kwaliteiten van Ajax. De keeper die we in bruikleen hadden van Ajax, door blessures aan onze kant, was zeer sportief en deed uitstekend werk. Mede daardoor pakte AFC de overwinning: 2-3 winst op De Toekomst! Hoeveel teams is dat gegund?

We zijn ongelooflijk trots op deze heerlijke prestatie van het gehele team. Dat belooft veel goeds voor het nieuwe seizoen. Nog even paar weken trainen en een paar toernooien, dan lekker vrij en volgend seizoen weer fris aan de bak. Wij hebben er zin in en kunnen niet wachten.

Voor foto’s klik hier