AFC MO13-1 wint NextGen Women’s Series U15

Op zondag 26 mei vond de derde editie van de NextGen Women’s Series Onder-15 jaar plaats in het Olympisch Stadion. In totaal deden tien teams mee aan het toernooi. Deze talenten uit verschillende Amsterdamse voetbalclubs streden op deze iconische plek om het officieuze kampioenschap van de stad.

Het NextGen jeugdvoetbaltoernooi is bedoeld als uniek podium voor het Amsterdamse meidenvoetbal en biedt een platform aan de volgende generatie in het vrouwenvoetbal. Er werd steeds 15 minuten gespeeld met 7×7 speelsters op half veld. Om die reden waren de meiden van AFC MO13-1 verdeeld in twee teams. Vanwege een aantal blessures en afwezigen was er versterking gezocht en deden drie van de toekomstige teamgenootjes, de keepster uit MO15 en twee speelsters van MO12 mee.

Dankzij de nieuwe spelvorm en spelregels kon er snel en aanvallend gespeeld worden en alleen winst werd beloond met 3 punten. Zowel in poule A (WV-HEDW, Swift A, IJburg en Atletico) als in poule B (Buitenveldert, Tos-actief, Swift B en DCG) werd hard gestreden. In beide poules wist AFC op de eerste plek te eindigen en zo kon het gebeuren dat de finale een AFC onderonsje was met een eerste plek voor AFC-A en een tweede plek voor AFC-B.

Het was heerlijk om de voetbalsters zo met elkaar te zien spelen in het Olympisch Stadion en ook super om met de nieuwe speelsters en ouders kennis te kunnen maken in deze prachtige historische sport tempel. Gefeliciteerd MO13-1!

 

mo13-1

Zittend (van links naar rechts): Juna, Pixie, Myra, Stine, Olivia, Rowena, Charlotte, Daphne, Bo Sara en Inoa
Staande (van links naar rechts): Maya, Meike, Lisanne, Feline, Demi, Nouk, Fenne en Nienke