AFC MO13-1 wint Desto Diva Cup

Na een jaartje ploeteren in de eerste klasse van de jongenscompetitie onder 13 konden onze meiden hun kwaliteiten meten met diva’s van hun eigen leeftijd – en soms wat ouder. AFC deed op 1 juni als MO14-team mee in de MO15 hoofd- en 1e klasse poule. Met de nieuwe talenten Emma, Myra, Rowena en niet te vergeten Sanne als kersverse coach konden ze niet beter voorbereid zijn op de jaarlijkse Desto Diva Cup.

Frisjes was het wel in Utrecht en minstens net zo fris begonnen de meiden aan de eerste wedstrijd. VV De Meern werd met 1-0 verslagen, al ging het niet vanzelf in het korte kwartiertje dat het potje duurde. Ook SV Nieuw Sloten ging eraf met 1-0, net als Almere FC met dezelfde stand. De meiden speelden samen alsof ze nooit anders hadden gedaan in de nieuwe samenstelling. Sanne had alles in de hand, duidelijke instructies en actieve coaching langs de lijn, to the point en positief.

De laatste wedstrijd tegen SV DSO uit Zoetermeer moest de beslissing brengen. Welk team zou de felbegeerde Diva Cup in handen krijgen? AFC kreeg het eerste doelpunt tegen en lang leek het erop dat DSO met de eer ging strijken. Langs de lijn hadden we ons er al bij neergelegd: goed gespeeld, nèt niet goed genoeg. Totdat we in de laatste minuten met een vrije trap en kopbal de gelijkmaker scoorden! Deze 1-1 was genoeg om er met de eindoverwinning vandoor te gaan.

Voor de Cup zelf hadden de meiden het niet hoeven doen: die was meer een cupje. Met de zoete smaak van (over)winnen sluiten we een enerverend seizoen af. Met dit team, teamleiding en trainer gaan we een veelbelovend nieuw jaar in!

Staand (van links naar rechts): Sanne (trainster), Meike, Emma, Pixie, Charlotte, Rowena, Feline, Dennis (teamleider), Demi en Camilla
Zittend-midden (van links naar rechts): Stine, Daphne, Fenne, Maya, Myra, Nouk, Juna, Melle (teamleider)
Zitten-voor (van links naar rechts): Inoa en Nienke

 

MO13-1afc