AFC - Legmeervogels 4 - 2 (beker) + foto's

Ladiesday bekroond met bekerwinst op Legmeervogels

Vandaag is het ladiesday, met veel dank aan Bob Duis. Een in alle opzichten zonnige dag waarop ook nog gevoetbald wordt, tegen Legmeervogels voor de eerste ronde KNVB beker district West 1. Er is dus als je het ver schopt nog een lange weg te gaan! De wedstrijd vindt plaats op het mooie kunstgras van sportpark Goed Genoeg. Niet dus op de fraaie grasmat van ons hoofdveld want dat is in onderhoud. Een bekerwedstrijd dus na negen competitieduels, waarin The Reds goede zaken hebben gedaan. De tweede plaats achter de onverwachte koploper WKE is een mooie prestatie en biedt perspectief. Maar de buit is nog lang niet binnen. Daarvoor is de concurrentie te sterk en de competitie te lang. Iedereen kan van elkaar winnen in de Zondag Topklasse, het komt uiteindelijk neer op de breedte van de selectie, de vorm van de spitsen en de teamspirit door het seizoen heen.

Tegen deze achtergrond is een bekerduel niet van belang ontbloot. Spelers die wat minder wedstrijden hebben gespeeld komen nu aan de beurt, andere spelers die juist aan wat rust toe zijn slaan een keertje over. Nieuwe patronen kunnen worden uitgeprobeerd, op het scoren kan worden geoefend.
Op papier is de tegenstander van vandaag niet al te sterk, maar dat zegt lang niet alles zoals de soms niet als te beste bekergeschiedenis van AFC ons leert. Legmeervogels doet het dit seizoen goed in Tweede Klasse en staat na een uitstekende  start net als AFC op dit moment op een mooie tweede plek. De Uithoornse fusieclub (in 1995 ontstaan uit RKSV  V.D.O. en V.V. Uithoorn) is ons wel bekend, omdat op het mooie sportpark Randhoon jaarlijks de bekerfinales van de jeugdteams van District West 1 plaatsvinden. Vaak is onze jeugd daar in Uithoorn succesvol.

Nu dus de bekerwedstrijd met behoorlijk wat publiek, zeker ook uit Uithoorn. AFC start met Youssef El Abdallaoui op doel, terug tussen de palen na een lange blessureperiode. Ook Koen Bosma geeft na een lelijke blessure gelukkig weer acte de présence. Matthijs Jesse mag vandaag vanaf het begin mee doen. Nog voor dat iedereen wakker is ligt de bal er al in. Niet bij Legmeervogels, maar bij AFC. Een misverstand in de roodzwarte defensie wordt in de 5e minuut goed afgestraft door Lulinho Martins. Zoals te verwachten valt zoekt AFC na deze tegenvaller de aanval. Hierbij worden de vleugels via Matthijs en Melvin Grootfaam vaak goed benut. Maar de geelblauwe formatie uit Uithoorn verdedigt goed en heeft met Jasper van Gelderen een uitstekende keeper in huis. Toch wordt het in de 23e minuut gelijk als captain Magid Jansen scoort uit een  vrije trap. Niet veel later passeert Sebastiaan van Dijke ongelukkigerwijs zijn eigen keeper en lijkt de wedstrijd al na 29 minuten in Amsterdams voordeel beslist. Maar er zijn voor rust hier en daar momenten waaruit Legmeervogels hoop kan putten. Een open kans belandt uiteindelijk in de veilige handen van Youssef en een kopbal scheert maar net over zijn doel.

Na rust ongeveer hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. AFC heeft een veldoverwicht, combineert wat makkelijker, Legmeervogels loert op een counter. AFC-coach Bart
Logchies wisselt Randel Shakison en Koen Bosma voor Daan Sutorius en Edip Biberoglu. De verwachting dat AFC nu snel afstand zal nemen komt niet uit. Integendeel. In de 61e minuut komt Legmeervogels op gelijke hoogte via een schuiver van invaller Mels Bos, die een verkeerde pass van de AFC-defensie goed afstraft. De supporters uit Uithoorn zijn terecht uitbundig. Wordt het een historische wedstrijd tegen een veel hoger spelende tegenstander? In de 76e en 77e minuut gaat die hoop verloren. Twee fraaie kopballen van Daan Sutorius uit loepzuivere voorzetten van Edip en Matthijs zijn keeper Van Gelderen te machtig. Even later is Daan bij een regelrechte kopbal hattrick, maar die inzet wordt fantastisch gestopt door de Uithoornse sluitpost. Het blijft bij 4-2 en daar kunnen ‘vriend en vijand’ vrede mee hebben. In het clubhuis bleef het op deze ladiesday nog heel lang gezellig. Voor herhaling vatbaar!

MvdW

Opstelling AFC: Youssef El Abdellaoui, Marien Willemsen, Jasper de Haer, Randel Shakison (’45 Daan Sutorius), Mitchell Theuns, Jonathan Richard, Mallqui Cabezas Narvaez, Melvin Grootfaam, Koen Bosma (’55 Edip Biberoglu), Matthijs Jesse.
 
Voor foto's van Mario Wormhoudt klik hier