AFC laat 4 jeugdspelers doorstromen naar het eerste elftal

De Technische Commissie is verheugd te kunnen melden dat met ingang van aankomend seizoen 4 jeugdspelers zullen doorstromen naar het 1e elftal. Keeper Jesper van der Mark (17), Verdediger Gladwin Curiel (20) en Aanvallers Soufiane Hetli (21) en Daniel Zoutberg (21) hebben de afgelopen maanden door hun optredens in AFC Zaterdag 1 en AFC Onder 21 de Technische Commissie weten te overtuigen van hun kwaliteiten en worden daardoor beloond met een stap naar AFC 1. 


Foto: Headsprung.nl

Van de 4 namen is Zoutberg op dit moment de meest opvallende, gezien het feit dat hij dit seizoen al tot 3 wedstrijden in de hoofdmacht kwam, maar ook van de andere 3 wordt de komende jaren een hoop verwacht.

Jair Koekoek, voorzitter van de Technische Commissie, is dan ook verheugd met deze ontwikkeling: "Al langer leeft de wens binnen de TC om talentvolle jeugdspelers door te laten stromen naar het 1e elftal en wij zijn dan ook zeer verheugd dat dit nu met maar liefst 4 spelers het geval is. Wij hopen dat zij zich het komende seizoen verder kunnen ontwikkelen en kunnen aanhaken bij het niveau dat gevraagd wordt in de Tweede Divisie. Daarbij is het een mooi signaal en compliment naar onze Jeugdafdeling dat dit nu gebeurt". 

Een mooie ontwikkeling waar de club trots op is en met deze 4 spelers uit de eigen gelederen begint de selectie van AFC 1 voor het seizoen 2022/2023 aardig vorm te krijgen.

AFC wenst de jongens dan ook veel succes het komend seizoen!