AFC - Kozakken Boys met voorbeschouwing

Bezoek uit Werkendam!

Deze week, op woensdagmiddag, bracht Sinterklaas met zijn gevolg aan Pieten zijn traditionele bezoek aan AFC. Jaarlijks verheugt onze jongste jeugd zich op het bezoek van de Goedheiligman en ook dit jaar werd het lange wachten beloond. Honderden aanhangers zagen dat de Sint en zijn Pieten onze bijna jubilerende club in het zonnetje zette. Overal Pieten die meetrainden en alle kinderen voorzagen van snoepgoed. Hoewel onze club al bijna 125 jaar oud is, liet de Sint weten dat in vergelijking met zijn leeftijd AFC nog een jonkie is. Daar werden we wel even stil van. Ook mijn geslacht van Rossum kan zien op een hele lange en roemruchte geschiedenis, maar zelfs dat haalt het niet bij de leeftijd van onze Sint. Het was overigens een zeer geslaagd bezoek, zo noteerden wij de mening van velen.

En dan zaterdag alweer visite van verre. Kozakken Boys uit Werkendam op bezoek.
De ontmoetingen tussen de Boys uit Werkendam en onze Reds zijn de laatste jaren min of meer in evenwicht. Dit jaar werd het gelijk (1 – 1) op Goed Genoeg, terwijl AFC aan het begin van het vorige seizoen met 0-1 de winst pakte.
Een aantal jaren geleden was dat wel anders. Toen was Kozakken Boys meestal de bovenliggende partij. De oude club van Raily Ignacio staat dit jaar onder leiding van trainer Rick Adjei, die een aardige reeks heeft neergezet in de laatste 5 wedstrijden met een gelijkspel, een verlies partij (IJsselmeervogels) en drie klinkende overwinningen. De ploeg staat met 22 punten op de 7de plek en heeft evenveel verliespunten als AFC. Ook het doelsaldo ontloopt elkaar niet veel, 23-18 om 29-22 voor AFC die daar wel een wedstrijd meer voor nodig had.
Kortom alweer een spannende pot zoals er zoveel deze competitie zijn. Voor ons vlaggenschip is het belangrijk om aansluiting te houden bij de top. Het gaat de laatste weken wel aardig en ook aan de focus en motivatie ontbreekt het niet. Het geloof in eigen kunnen is er zeker en dat is minstens de helft van het verhaal.
Kort en goed is een gezellige Sinterklaas surprise zeer welkom voor de club waar onze Goedheiligman zich zo thuis voelt.

Laat het zaterdag maar alvast een beetje Sinterklaas zijn voor de Reds.

Jonkheer Adrien van Rossum de Gaulin jr

De wedstrijdbal en programmablad AFC-Thuis is aangeboden door Yuan's Hot Pot

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Matteo Schutte