AFC - Kozakken Boys met verslag

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag in het najaar begon de thuiswedstrijd van The Reds met een huldiging voor 100 wedstrijden in AFC 1 van Johan Kulhan door teammanager Jeroen Brussee. Dank en hulde, Johan! Hopelijk zullen er nog vele wedstrijden volgen!

AFC begon deze wedstrijd met een aantal wijzigingen in de opstelling. De (licht) geblesseerden Fouad Belarbi en Gevero Markiet werden vervangen door Nick van de Velden en Dalian Maatsen. Jonathan Richard begon op de bank. Centraal in de verdediging stonden Robbert Schilder en Dalian Maatsen.
De eerste periode in de 1e helft waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd met een licht overwicht van AFC.
Dreiging vanaf de flanken met Nick, Melvin Grootfaam en de opkomende Johan Kulhan zorgden gaandeweg de eerste helft voor gevaar voor de goal van Kozakken Boys.
In de 20e minuut een knappe actie van Nick van de Velden die een voorzet op maat aflevert aan de sterk spelende Raily Ignacio. Ofschoon Raily een kop kleiner was dan de centrale verdediger van KB kopte hij fantastisch de bal in de touwen!  1-0.
Enkele minuten later opnieuw een mooie aanval van AFC. Diepe bal op Nick, Raily koos al positie voor de goal, Nick kapte eerst nog even zijn directe tegenstander uit en leverde nu een lage voorzet op Raily af die beheerst dor onze spits werd afgerond: 2-0.
Ons 1e speelde in deze fase voor rust goed en attractief.

Na rust een heel ander beeld.
Was AFC voor de thee de betere en gevaarlijker ploeg, na de rust nam Kozakken Boys het initiatief en ging snel met 3 man achterin spelen om 1 verdediger naar middenveld door te schuiven. De druk nam toe op het AFC doel.
Nick van de Velden was licht geblesseerd in de rust in de kleedkamer gebleven, Jonathan Richard was zijn vervanger.
AFC was na rust het initiatief kwijt.
KB drong aan en kreeg enkele kleine en grote mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Slordig afronden en, onder andere, onze verdedigers Maatsen en Schilder en de (wederom) fantastisch keepende Patrick Zonneveld, voorkwamen de in de 2e helft verdiende aansluitingstreffer van onze bezoekers uit Werkendam.
AFC kwam nog sporadisch voor de goal van KB. Een kopbal van Kenny Teijsse ging nog voorlangs en Raily werd in de 79e minuut net over de middenlijn na een diepe pass nog onreglementair afgestopt door de centrale verdediger van KB. Geel was het resultaat waar heel AFC dacht dat het rood zou moeten zijn. De scheidsrechter was echter van mening dat het te ver van de goal gebeurde en een rode kaart te zwaar bestraft zou zijn.
80e minuut, wissel AFC : de lichtgeblesseerd man of the match Raily Ignacio werd vervangen door Tiemen van Hezel.
Het laatste kwartier van de wedstrijd was voor het AFC publiek gevoelsmatig hetzelfde als het snel veranderende weer op dat moment; schemerig, meer wind en killer.
Het bleef bij 2-0 en een keurige, vooral op basis van de 1e helft, overwinning op een voor The Reds altijd lastige tegenstander Kozakken Boys.

Volgende week om 14 uur AFC wederom thuis op Goed Genoeg tegen Scheveningen!
Hopelijk tot dan!
Remco Post
Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Johan Kulhan, Robbert Schilder, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, ©Milan Hoek, Yordi Teijsse, Raily Ignacio (81. Tiemen van Hezel), Nick van de Velden (46. Jonathan Richard) en Melvin Grootfaam

Voor de TV samenvatting en interviews zie ons AFC-TV of klik hier 
Voor foto's (Tom Poederbach) zie ons AFC Fotoalbum of klik hier