AFC - Kozakken Boys met RTV N-H verslag

Helaas dit keer geen eigen verslag. Onderstaand het verslag op RTV N-H.

AFC thuis hard onderuit tegen Kozakken Boys
Op het eigen sportpark Goed Genoeg heeft AFC verloren van Kozakken Boys. De ploeg van trainer Ton du Chatinier ging met 1-4 hard onderuit.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd en het eerste schot was dan ook van Kozakken Boys. Tavares schoot in de handen van keeper Sándor, die Zonneveld verving. Niet veel later keek AFC al tegen een 0-1 achterstand aan. Powel rondde een combinatie met Ignacio goed af. De thuisploeg ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Sutorius was dichtbij, maar met een goede redding hield Kozakken Boys-keeper Den Hartog de kopbal van de spits uit het doel. Aan de andere kant was het even later wel weer raak. Dit keer was Ignacio de doelpuntenmaker, 0-2.  Het antwoord van AFC kwam snel. Binnen vier minuten zorgde Bosma met een schot van afstand voor hoop bij de thuisploeg. Niet veel later was AFC al dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet ging over. Op slag van rust was de marge weer twee. Opnieuw scoorde Ignacio voor de bezoekers, 1-3.

Na de rust ging Kozakken Boys door met datgene waar ze in de eerste helft mee waren geëindigd, het scoren van doelpunten. Na een goede aanval tussen Sönmez en Ignacio was het uiteindelijk Powel die de 1-4 kon scoren. Diezelfde Powel stond twintig minuten voor tijd aan de basis van weer een goede kans voor de ploeg uit Werkendam. De spits stuurde Bot weg, maar de middenvelder schoot te gehaast. Het vierde tegendoelpunt bleek een harde tik te zijn geweest voor de Amsterdammers. De thuisploeg bracht spits Koopman nog in, maar ook de aanvaller kon niets meer uitrichten.

Door de nederlaag zakte AFC naar de vierde plaats in de tweede divisie. Uit dertien wedstrijden behaalde de mannen van Ton du Chatinier 24 punten.

Opstelling AFC: Laszlo Sandor, Marien Willemsen, Jonathan Richard, © Magid Jansen, Jordi van Gelderen, Johan Kulhan (‘80. Glenn van Zoolingen),  Daan Sutorius (’56 Guido Moelee), Koen Bosma, Tom van den Brink, Matthijs Jesse (65. Pieter Koopman) en Melvin Grotfaam.

Voor de samenvatting klik hier

Foto's staan in ons Foto album of klik hier