AFC - Kon. HFC voorbeschouwing

AFC GAAT THUIS VOOR MOOI RESULTAAT TEGEN KON. HFC

Zondag aanstaande komen onze voetbalvrienden uit Haarlem op bezoek voor een bijzonder spannende wedstrijd. Net als AFC klopt Kon. HFC hard op de deur van de Tweede Divisie, maar het is voor beiden met twee wedstrijden te gaan nog niet zeker of deze deur echt open gaat. 45 punten is op dit moment voldoende voor promotie en aan die eis voldoen alleen FC Lienden en TEC. De Treffers, VVSB, AFC (met ieder 44 punten), Kon HFC (43), UNA (42, met nog maar een wedstrijd), HSC’21 (41) en JVC Cuijk (38) zijn er nog niet. Twee van de laatstgenoemde clubs vallen af. Mogelijk na een beslissingswedstrijd of beslissingswedstrijden, want dat kan natuurlijk ook nog. Zeker omdat na 28 duels alleen het puntentotaal telt, niet het doelsaldo.

Afgelopen maandagavond vond aan de Spanjaardslaan al een soort generale repetitie plaats want toen speelden de biljarters van Kon. HFC en AFC tegen elkaar. Omdat ze in Amsterdam weten dat een geslaagde generale lang niet altijd leidt tot een goede uitvoering werd de overwinning graag aan de gastheren gegund. Zo was uiteindelijk iedereen blij. Uiteraard was de wedstrijd van aanstaande zondag het gesprek van de avond. Opscheppen aan Haarlemse kant over de buitenaardse kopkracht van Carlos Opoku en de waanzinnige snelheid van Mike van den Ban, verbaal geweld aan Amsterdamse zijde over de onnavolgbare acties van Edip Biberoglu en de parades van de uit Hongarije aangetrokken sterkeeper Laszlo Sandor. De kwaliteit van beide teams werd hoog ingeschat, zo hoog dat er zelfs geen enkele twijfel bestond over een goede afloop van het seizoen voor AFC en Kon. HFC. En omdat biljarters zelfs met meerdere ballen ‘uit de voeten’ kunnen  houden we ons maar aan hun geruststellende oordeel vast.

Het wordt zondag ongetwijfeld een open wedstrijd. De trainers, Bart Logchies en Pieter Mulders, hanteren een aanvallend concept hetgeen zich o.a. manifesteert in een groot aantal doelpunten voor (alleen De Treffers scoorde meer) en veel (AFC) en redelijk wat (Kon. HFC) tegen. In het onderlinge duel op 13 september 2015 werd het dit seizoen in Haarlem 2-0 voor de thuisploeg. In de dik verdiende zege scoorde Rachid El Yakoubi (volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys aan de slag) beide doelpunten. Van der Ban (volgend seizoen bij Katwijk te bewonderen) en Gertjan Tamerus schoten op de paal. Tegen al dat geweld had AFC weinig in te brengen. Mogelijk was de wedstrijd iets anders gelopen als AFC-spits Pieter Koopman al na acht minuten had gescoord uit een corner. Zijn inzet werd door Bart Nelis op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald. Vorig seizoen wisten we op Sportpark Goed Genoeg te winnen van Kon. HFC. Op 1 maart 2015 werd het 1-0 door een laat doelpunt van Daan Sutorius. Ondanks een vroege rode kaart voor Tamerus deden de Koninklijken in dit duel in Amsterdam beslist niet onder voor The Reds. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

Wat gaat het zondag worden? Wie het weet mag het zeggen. Kijkend naar de resultaten  van de laatste weken zijn onze gasten niet in topvorm. Zo verloor een mat, afwachtend spelend Kon. HFC  afgelopen zondag thuis met 0-1 van concurrent UNA. Een flinke teleurstelling, die de Haarlemmers onverwacht een beetje in de problemen heeft gebracht. De drie wedstrijden daarvoor tegen Magreb’90, De Treffers en FC Lienden werden ook niet gewonnen. Overigens mocht Lienden in de met 0-0 geëindigde thuiswedstrijd beslist niet klagen. Kon. HFC was op alle fronten beter dan de aanstaande kampioen van de Zondag Topklasse. Dat zegt wel wat. AFC is de laatste weken ook niet in allerbeste doen. Vooral thuis zijn de resultaten niet over naar huis te schrijven. De nederlaag tegen Hercules (0-2) en het gelijke spel (0-0) tegen hekkensluiter SWZ Sneek liggen nog vers in het geheugen. Uit gaat het gelukkig een stuk beter. Zo werd onlangs op karakter in Noordwijkerhout gewonnen van VVSB (2-3) en in Oost-Brabant van JVC Cuijk (1-3). Al weer geruime tijd doen the Reds het buitenshuis veel beter dan thuis. Dat was eerder dit seizoen precies omgedraaid.
Hopelijk kunnen we zondag weer de oude draad oppakken en thuis de lakens uitdelen. Bij de laatste thuiswedstrijd in de Topklasse hoort immers een mooi resultaat. Een punt is al genoeg voor een feestje. Heel veel succes!

MvdW

De pupil van de week Puck Gijselhart. Wie is Puck? Klik hier
De wedstrijdbal is aangeboden door Meijers, makelaar in assurantiën