AFC - Kon. HFC met voorbeschouwing

AFC ontvangt zondag “angstgegner“ HFC .

Zondag aanstaande staat er een echte klassieker in de top van  het amateurvoetbal op het programma  . Dan spelen de twee oudste clubs uit de Tweede Divisie tegen elkaar. Met 140 jaren oud (dit jaar )is de “Koninklijke” al jaren een hele lastige tegenstander. Zeker aan het begin van het seizoen zit het voor AFC  de laatste jare , volgens de statistieken, zwaar tegen! Daar moet maar weer eens verandering in komen.
Dat is goed mogelijk want de stemming is opperbest bij The Reds na de spectaculaire wedstrijd in het Kras stadion in Volendam afgelopen zaterdag. In een stapelgekke wedstrijd was er na circa 16 minuten al 5 keer gescoord!, 3-2 voor de thuisploeg  het publiek kwam ogen tekort. Met nog twee makkelijk gegeven penalty's vlak voor rust stond de teller al op 7!! 4-3 voor Jong Volendam die op kunstgras hebben leren voetballen en dat was goed te zien.
In de bestuurskamer was iedereen, zowel vriend als vijand, het erover eens: de ruststand zou zeker niet de eindstand zijn.
En zo geschiedde. Met een uitslag, een set waardig (4-6), trok AFC  aan het langste eind.
Gelukkig weliswaar, maar dan houden wij ons vast aan de voetbalkennis van erelid Henk Bijlsma die opmerkte dat over een heel seizoen gemeten er net zoveel meevallers als tegenvallers zijn.
De trainer van PSV denkt daar overigens anders over.

De start van onze vrienden uit Haarlem, dit seizoen thuis tegen HHC was weliswaar veelbelovend, maar de wedstrijden erna vielen tegen. Het punt vorige week tegen Scheveningen was zeker verdiend maar volgens de kenners had er meer in gezeten. Het elftal van oud eerste elftalspeler Gert-Jan Tamerus kent veel bekende gezichten zoals bijvoorbeeld sluitpost Tom Boks. Er vertrokken ook een tiental spelers naar diverse clubs in de regio. Met de versterkingen van het jaar ervoor heeft de trainer dit jaar samen met de komst van centrale middenvelders Kevin de Visser (ex IJsselmeervogels) en Sam van Huffel (ex Jong ADO) en spits Joel Donald die overkwam van Scheveningen, nu een mooie selectie die hoger gaat eindigen dan de gedeelde 11e plaats waar KHFC nu staat.

Vooraf aan de wedstrijd vindt de jaarlijkse uitreiking van onze Persmap plaats in het clubhuis. Ieder jaar weer een mooie traditie, waar de medewerkers en de samenstellers in het zonnetje worden gezet. Leve de vrijwilligers van AFC!
Het zal ook de laatste keer zijn dat de Persmap in het huidige clubhuis wordt uitgereikt. Volgend jaar hopen wij in onze nieuwe onderkomen te zitten. De laatste keer ook dat wij op ons gras hoofdveld spelen tegen de. “Koninklijke”.
Kortom allerlei tradities komende zondag.
Hopelijk komen de toeschouwers ook weer in groten getale naar ons aller Goed Genoeg. De laatste jaren was het altijd “volle bak”, dus kom op tijd.
AFC is er klaar voor!
U ook?
Jhr. Adrien van Rossum de Gaullin jr.

Programmablad AFC-Thuis en wedstrijdbal wordt aangeboden door BMW Amsterdam 

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Zeno Cheung