AFC - Kon. HFC met verslag

Bij afwezigheid van onze vaste verslaggever MvdW nu verslag overgenomen van hetamsterdamschevoetbal.nl
Koploper AFC heeft verzuimd te profiteren van het puntverlies van concurrent IJsselmeervogels. De ploeg van Uli Landvreugd kwam in de topper van de Tweede Divisie tegen Koninklijke HFC niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Het was aan Patrick Zonneveld te danken dat er niet voor de tweede keer dit seizoen (na de 3-1 in september) van de subtopper verloren werd. “Daarvoor sta je er ook, gelukkig heeft het goed uitgepakt”, bleef de sluitpost nuchter. Hij hield zijn ploeg de hele wedstrijd op de been. In de eerste helft pareerde hij een van richting veranderd schot van Khalid Tadmine en een kopbal van Wessel Boer op fraaie wijze. Na de rust trad de sluitpost goed op bij twee pogingen van Tadmine.

AFC kon aanvallend weinig uitrichten tegen de vijfmansdefensie van de Haarlemmers. In het eerste halfuur zaten er nog een paar mogelijkheden tussen. Zo kopte de vrijstaande Raily Ignacio ruim naast en zag Yordi Teijsse zijn inzet door Lars Weistra (ex-OFC) van de doellijn gehaald worden. Daar bleef het bij, op een klein slotoffensief in het laatste kwartier na. Hierin was elke hoge bal een simpele prooi voor de lange HFC-doelman Tom Boks.

Ongetwijfeld zal het puntverlies van IJsselmeervogels, dat een dag eerder met 2-2 gelijkspeelde tegen Excelsior Maassluis, bewust of onbewust in de hoofden van de spelers hebben gezeten. Ook in de groepsapp kwam dit door. Zonneveld was daar niet mee bezig, verzekerde hij. “Ik heb liever dat we op zaterdag tegelijkertijd spelen, daar ben ik eerlijk in. Maar je moet niet naar IJsselmeervogels kijken. Je moet ze zelf pakken.”

De sluitpost (‘ik draai op zich een lekker seizoen’) weet zelf ook dat het na de winterstop iets minder soepel gaat dan in de eerste seizoenshelft. Waar Sportpark Goed Genoeg maandenlang een onneembare vesting was voor menig tegenstander, werden uit de laatste vier thuisduels slechts drie punten gepakt. “Maar uit pakken we wel de punten, vijf keer op rij gewonnen”, zegt Zonneveld er direct achteraan. “Het zijn ook geen misselijke ploegen waar we tegen spelen. Natuurlijk had je er minimaal eentje moeten winnen, maar ik zie dit als een gewonnen punt.”

De voorsprong op concurrent IJsselmeervogels blijft twee punten. Volgende week spelen de Amsterdammers opnieuw op zondag, voor het bezoek aan De Treffers.

Voor de TV samenvatting en interviews klik op AFC-TV

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier
Foto’s merendeel van Richard Maertens en Orange Pictures