AFC - Kon. HFC met verslag

Een ware klassieker. HFC tegen AFC. 
Voorafgaand aan de wedstrijd is het altijd gezellig met de mannen uit Haarlem.
Ook de 3e helft mag er zijn maar tijdens die 2 x 45 minuten vliegen de vonken ervan af en zo moet het ook.

Vanaf het eerste fluitsignaal een enerverende wedstrijd met aan beide kanten kleine kansen maar geen doelpunten.
Vrij vroeg in de wedstrijd ging het even goed mis. Yordi Teijsse wilde een bal met zijn ziel en zaligheid nog halen maar de verdediger van HFC dacht daar wel even een stokje voor te steken.
Een vervelende botsing was het gevolg en beide spelers bleven zeker 10 minuten op de grond liggen voor een behandeling.
De sympathieke verdediger Wilffert van de Koninklijke moest zich laten behandelen in het ziekenhuis terwijl Jordi met een lichte hersenschudding lang achterbleef in de kleedkamer.
De botsing drukte een stempel op het verdere verloop van de wedstrijd. Het leek wel of iedereen uit zijn ritme was en tot aan de rust geen vuurwerk meer.

De formatie van Uli Landvreugd had zich aangepast aan de 3-5-2 van de HFC. Daardoor stonden de teams overal 1 op 1 tegenover elkaar.
Het kwam de schoonheid van deze klassieker niet ten goede. AFC was niet in beste doen en HFC kwam vooral voorin scherpte te kort.
AFC bleef overeind door een aantal magistrale reddingen van onze keeper Patrick Zonneveld. Hij was vandaag van de buitencategorie. HFC deed er alles aan maar kwam er niet doorheen.
Aan de andere kant werden Djuric Ascencion en Fouad Belarbi gebracht voor een eindsprint maar op één of andere manier ontbrak het de mannen aan echte scherpte. Raily Ignacio stond meestal geïsoleerd en vanuit de 2e lijn had de Koninklijke grip op de wedstrijd.

Uw scribent stond de 2e helft achter de goal van de HFC doelman en hoorde vooral flink geklaag. Men was het erover eens dat we geen beste dag hadden. Daarentegen was HFC soms zeer gevaarlijk maar stond Patrick niet voor niets in onze goal.

Wij wensen Oscar Wilffert een voorspoedig herstel en hopen dat het de komende dagen weer goed zal gaan. Het blijft per slot van rekening maar een spelletje.

Bob Duis 

Opstelling AFC: Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Johan Kulhan, Dalian Maatsen, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, Milan Hoek ©, Raily Ignacio, Yordi Teijsse (21. Melvin Grootfaam), Jonathan Richard, Cody Claver (76. Fouad Belarbi), Nick van der Velden (89. Djuric Ascencion)

Voor de TV samenvatting en interviews zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier