AFC - KFC 7- 1 met verslag

AFC speelde woensdagavond in de 2e ronde van de KNVB districtsbeker thuis tegen KFC uit Koog aan de Zaan. Op het kunstgrasveld werd met 7 – 1 gewonnen.
AFC trad met 2 spelers uit het 2e elftal aan (Baryl Gerritsen en Michael Malmberg) en uit de A1.Jermano Huwaë.
Na 11 minuten werd de score geopend door aanvoerder Sjoerd Jens, die eenvoudig kon intikken na voorbereidend werk van Michael Malmberg. In de 24e minuut speelde linksback Vis van KFC  de bal tekort terug op zijn keeper waarna Jens doelman David Ruben omspeelde en de 2-0 maakte.
5 Minuten later kwam KFC uit het niets op 2-1 toen de vrije trap van Jamie Heringa van richting werd veranderd en doelman Maxime Singels kansloos was. In de 34e minuut kwam AFC echter weer op 3-1 toen Mitchell Theuns de bal uit een corner hard binnenkopte.
Een paar minuten later maakte Joost Heij uit een scrimmage de 4-1 door de bal keurig in de verre hoek te plaatsen. De koek voor de pauze was nog niet op want op slag van rust tekende Sjoerd Jends de 5-1 aan, op aangeven van Magid Jansen.

Na de thee liep AFC verder uit ondanks fel verdedigen van KFC. In de 50e minuut scoorde Michael Malmberg de 6-1 nadat Joost Heij de binnenkant van de paal raakte en de bal pardoes voor de voeten van de rappe buitenspeler viel.
Veel is van de 2e helft niet te vermelden, behalve dat Joost Heij in de 84e minuut zijn tweede treffer en daarmee de eindscore van 7-1  aantekende op aangeven van Mitchell Theuns.

M.B.

Opstelling: Maxime Singels, Jasper de Haer, Mitchell Theuns, Duncan van Moll, Sjoerd Jens, Jermano Huwaë, Magid Jansen (56. Wibout de Vetten), Joost heij, Baryl Gerritsen, Michael Malmberg (56. Rajendro Halman)