AFC - Jong AZ 0 - 1 met verslag

AFC-Jong AZ 0-1

 Gisteravond stond in de Tweede Divisie de inhaalwedstrijd AFC-Jong AZ op het programma, die verspeeld werd op ons kunstgrasveld, omdat het hoofdveld geen verlichting heeft. 

 AZ begon zeer sterk aan de wedstrijd. Vlotte en mooie combinaties werden op het natte en daardoor lekker bespeelbare kunstgrasveld gelegd. Het zorgde direct voor de openingstreffer want na 3 minuten kregen de Alkmaarders een terechte strafschop waaruit de Zweedse topspeler Tankovic, die regelmatig voor het eerste van AZ uitkomt, raak schoot. 0-1 .  

 AZ hield in het eerste kwartier compleet grip op de wedstrijd. AFC kon door het scherpe begin van de ploeg van Martin Haar en assistent (en AFC Zaterdag 2 speler) Denny Landzaat niet veel meer doen dan verdedigen en loeren op een counter. Maar na een minuut of 20 kwamen onze Reds stukje bij beetje beter in de wedstrijd en golfde het spel geleidelijk meer op en neer.  Na een mooie aanval kon Marien Willemsen aanleggen voor een vrije schietkans maar zijn poging verdween over het doel. 

 Bij een scherpe uitbraak over links werd Mathijs Jesse gelanceerd. Met zijn extra snelheid kwam hij vrij voor het doel maar zijn voorzet op de inlopende spitsen werd op het laatste moment tot corner verwerkt. Zonde , want dit was toch echt een grote kans op de gelijkmaker. 

 Het laatste kwartier had AFC meer druk naar voren en werd het een steeds leukere wedstrijd. Na een afgeslagen corner kon Tom van den Brink uithalen van net iets buiten de 16 meter. Zijn strakke pegel op doel werd in het strafschopgebied geblokt door een uitgestoken hand van een van de AZ verdedigers. Een zuivere strafschop (!!) – net zo terecht als de eerder gegeven penalty in de 3e minuut –  … alleen niet in de ogen van de scheidsrechter.  

 Vlak voor rust, in de 45e minuut, kreeg Tankovic de rode kaart wegens een slaande beweging. AFC kon zich dus opmaken voor een helft lang met 11 tegen 10 , dat bood kansen. 

 In die tweede helft ging AFC op zoek naar de gelijkmaker, maar AZ beschikt natuurlijk over voldoende kwaliteit om niet te worden overlopen. Veel goede, talentvolle spelers en de meesten nog maar in de leeftijd van 18-22 jaar. Maar met name centrale verdediger Jop van der Linden (26 jaar en goed voor 77 wedstrijden in de Eredivisie met daarin 11 doelpunten) speelde ijzersterk.

 Toch kregen Tim Wulffraat en Sam Nijpels een grote kans, die er beide net niet ingingen.  Jammer, want AFC had een punt verdiend. Zeker gebaseerd op het spel in de tweede helft. 

 Het team speelde fris, verzorgd en direct voetbal. Beter dan de twee verloren partijen tegen Vitesse en Lienden. Laten we het zo zeggen : de pre-winterstop vorm zit er weer aan te komen ! 

 Zondag a.s de uitwedstrijd tegen de Kon. HFC. Hopelijk weten veel AFC supporters de weg naar Haarlem te vinden.  Kick Off : 14:00 

 Veel succes mannen !

 Bobby Gehring 

 Opstelling AFC :  Sandor, Nijpels, Willemsen, Sutorius, Jesse, Kulhan, Jansen, Moelee, Koopman, van Zweeden (Wulffraat) van den Brink. 

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum

Bekijk hier de samenvatting: