AFC JO11-3, 11-4 en 12-1 kampioen

AFC JO11-3 is na een spannend competitieslot kampioen geworden van de 1e klasse

Voor de speelronde van vorige week had AFC evenveel verliespunten als Legmeervogels én Sporting Martinus, een aanzienlijk beter doelsaldo, maar nog twee wedstrijden voor de boegen. AFC’s directe concurrenten moesten nog maar één wedstrijd spelen – de druk lag dus bij AFC…

Eerst in Amstelveen afrekenen met Sporting Martinus in een directe confrontatie – al doet de uitslag anders vermoeden – AFC won vrij eenvoudig met 2-3. De uitstekende doelman van Sporting Martinus stond een grotere uitslag in de weg. Door deze uitslag was een directie concurrent uitgeschakeld. 

Tijdens het douchen hoorden de jongens dat Legmeervogels gelijk had gespeeld bij een laagvlieger. 

Nu kon coach John samen met eerste assistent Chris stiekem denken aan een kampioenschap: thuis gelijkspelen tegen middenmoter Hertha uit Vinkeveen zou voldoende zijn om Legmeervogels (22 punten; doelsaldo +16) op basis van het doelsaldo (+35) te passeren. 

Op zaterdag 8 december vond de kampioenswedstrijd plaats om 08:30 in de stromende regen op Goed Genoeg. Het was gezellig druk langs de lijn. De jongens hadden er zin in maar oogden zenuwachtig en gehaast. Onder leiding van de goed fluitende Jan-Hein werd de in de eerste helft opgelopen achterstand pas laat goedgemaakt door een treffer van captain Usaid. 

De bekers konden worden uitgereikt door de trotse coach (en hoefden niet bij het grofvuil te worden gezet). De voorzitter van het jeugdbestuur had lovende woorden voor de jongens van AFC JO11-3 en trakteerde op een hotdog. 

Goed gedaan jongens. Succes tijdens de tweede seizoenshelft!

 

En ook onze teams JO11-4 en JO 12-1 werden kampioen. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.