AFC Jeugd vol talent en een leuk bericht van Ruud Gullit

Gedurende het gehele voetbalseizoen lopen er iedere week bij de wedstrijden van onze standaard jeugdelftallen op sportpark Goed Genoeg veel scouts van allerlei BVO’s uit het gehele land.
AFC is immers al vele jaren van alle amateur voetbalclubs van Nederland de club met de hoogst gekwalificeerde jeugdafdeling. En mede als gevolg daarvan vertrekken er ook dit jaar aan het eind van het seizoen (voor zover nu bekend) een aantal AFC-jeugdspelers naar BVO’s, te weten 3 spelers naar Ajax, 5 spelers naar FC Almere City, 1 naar NAC/FC OSS, 3 naar FC Utrecht, 1 naar FC Twente, 1 naar FC Volendam, 1 naar ADO Den Haag en tenslotte 1 naar AZ.
Totaal 15 van de ca. 1.100 jeugdspelers die onze club rijk is en de laatstgenoemde jeugdspeler die naar AZ vertrekt is de 16-jarige Maxim Gullit.
Maxim werd in 2005 op 4-jarige leeftijd lid van AFC. Samen met de destijds oudste speler van AFC Marcel Koster en voorzitter Machiel van der Woude werd hij gefotografeerd voor de AFC-Persmap seizoen 2005-2006.
Maar liefst 12 seizoenen maakte Maxim deel uit van AFC-jeugdselectieteams en nu is hij dan geselecteerd door een BVO! Natuurlijk betreuren wij het vertrek van Maxim en de (tot nu toe) 14 andere jeugdspelers van AFC, maar wij realiseren ons ook, voor de meeste jeugdspelers is dit het uitkomen van een jongensdroom.

Wij wensen deze 16 jeugdspelers bij hun nieuwe club dan ook veel succes en hopen dat zij hun doel gaan behalen en zo niet, dan hopen wij dat wij dat zij er t.z.t. voor zullen kiezen om weer bij hun oude club terug te keren, zoals de huidige captain van AFC 1 Magid Jansen in 2010 ook heeft gedaan!

NB:
Maxim’s vader, wereldvoetbalster Ruud Gullit, ooit na zijn actieve profcarrière uitkomend voor AFC Zaterdag 2, stuurde een bedankbriefje waar het bestuur van AFC trots op is en dat met instemming van Ruud Gullit hieronder weergegeven mag worden.

Geacht bestuur en begeleiding,
Ik wil u bedanken voor de fantastische opleiding en zorg die u mijn zoon heeft gegeven.
Het plezier en de warmte die uw club uitstraalt heeft een belangrijke bijdrage gehad op zijn ontwikkeling als tiener.
Daarom ben ik ontzettend blij met het feit dat mijn zoon zich zo ontwikkeld heeft dat hij zijn talent mag tonen bij AZ.
Mede door uw zorg en opleiding is hem dat gelukt. Daarom wil ik de club heel erg bedanken en wens u en de vereniging heel veel succes en geluk in de toekomst.
R. Gullit

Tenslotte, anno 2017 zijn er in het Betaald Voetbal meer dan 35 spelers actief die ooit voor jeugdelftallen van AFC uitkwamen waaronder bekende namen als
Nigel Hasselbaink (Excelsior), Dion Malone (ADO Den Haag), Daryl van Mieghem (de Graafschap), Mickey van der Hart (PEC Zwolle), Thom Haye( Willem 2), Daley Blind (Man United), Thomas Lam (Nottingham Forest), Florian Jozefzoon (Brentford), Justin Kluivert (Ajax), Carel Eiting (Ajax), Ridgiano Haps (AZ), Derrick Luckassen (AZ), Oussame Assaidi (FC Twente), Javier Vet (Almere City), Mitchell te Vrede (Boluspor), Djavan Anderson (Cambuur), Bryan Ottenhof (Telstar), Fabian Sporkslede (NAC Breda), Tim Receveur (VVV Venlo), e.a.

Een imponerende lijst en een compliment aan allen die betrokken zijn en waren bij AFC’s grote en succesvolle jeugdafdeling.

Commissie Pers & Publiciteit.