AFC Jaardiner 2017

AFC heeft haar 122ste verjaardag gisteravond, zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk, gevierd in het roemruchte American hotel aan het Leidseplein. De mooie ‘Jugendstil-zaal’ met 160 heren in black-tie nam ons mee naar het begin van de vorige eeuw. Traditie is traditie en dat maakt AFC de club die het is. 

Omdat tafelvoorzitter Tom Egbers niet aanwezig kon zijn vanwege een verblijf in het buitenlands is het Bestuur op zoek gegaan naar een vervanger. Daarbij is het bestuur uitgekomen op het jongste bestuurslid, Bobby Gehring. 

Ik weet zeker dat ik namens alle aanwezigen aan kan geven dat Bobby de avond op een fantastische, rustige en humorvolle wijze heeft geleid. Een groot compliment, want ga er maar aanstaan om voor 160 AFC’ers een verhaal te houden. Maar men zat te genieten en hing aan zijn lippen tijdens mooie, pakkende anekdotes. 

Onze voorzitter Ad Westerhof sprak tijdens zijn heldere en interessante speech alle aanwezigen toe en informeerde alle aanwezigen over het wel en wee van de club. Er speelt veel bij AFC op allerlei verschillende gebieden. De totale speech van de voorzitter zal elders worden gepubliceerd op de AFC website.

De laureaten, oftewel de onderscheidingen voor AFC-ers die veel voor de club betekenen of hebben betekend, werden halverwege de avond uitgereikt en dat werd een aaneenschakeling van mooie momenten.

In volgorde werd allereerst de vorig jaar ingestelde Goed Genoeg Award uitgereikt aan de Poortwachters, Frank Bouman, Edwin Geluk, Hans Honsdrecht en aan de helaas vorig jaar onverwachts overleden Ronny Susan, de mannen die al jarenlang bij iedere thuiswedstrijd van AFC 1 in weer en wind bij de poort staan om entree te heffen en programmaboekjes aan te bieden.
 

Vervolgens mocht Hans Honsdrecht nogmaals naar voren komen om de Mr. Henne Boskamp Nobelprijs in ontvangst te nemen voor zijn jarenlange inzet en veelzijdige werkzaamheden voor onze club.

Daarna mochten vervolgens eerst Patrick Reddering (voorzitter B-com.) en daarna Nick van Ommeren (penningmeester) naar voren komen om hun benoeming tot Lid van Verdienste in ontvangst te nemen.
Beiden werden op deze wijze geëerd en bedankt voor hun jarenlange werkzaamheden voor onze club.

Tenslotte werd Hans Elias verrast met zijn volkomen terechte benoeming tot Erelid voor met name de laatste 17 jaar zijn dagelijkse werkzaamheden als Webmaster, Schakelredacteur en samensteller programmablad AFC-Thuis.

Later werden Magid Jansen, Daan Sutotius en Guido Moelee in het zonnetje gezet vanwege meer dan 100 wedstrijden in AFC 1 en Magid zelfs meer dan 200.

Als laatste spreker was aanvoerder Magid Jansen aan het woord die een terugblik en vooruitblik op het lopende seizoen gaf.

Vlak voor 24.00 uur werd de avond afgesloten met het zingen door alle aanwezigen van het AFC-clublied.

Kortom, het was een prima avond met vele leuke speeches en een uitstekend diner.
Nog dank aan bestuurslid Bob Duis voor het maken van de foto's. Deze zijn opgenomen in ons AFC Fotoalbum of klik hier

Ronald Koster & Henny Kottmann