AFC is een schilderij rijker!

Was AFC al jaren in het bezit van een schilderij van onze overleden Ere-Voorzitter G.N.(Schaf) Scheepens, thans zijn wij in het bezit gekomen van een schilderij van ons overleden Erelid J.G.M.Bosch, Gé voor zijn vrienden.

Gé Bosch was twee periodes 1e penningmeester van AFC en was in 1923 de man die het AROL- toernooi heeft bedacht ter nagedachtenis aan zijn overleden clubvriend A.R.O. van Lierop. Hiervoor heeft hij een beker aangeboden, met de bedoeling om aan het begin van ieder voetbalseizoen om deze beker te strijden. De beker is er niet meer, maar nog wel een grote penning als herinnering. Deze ligt in de prijzenkast.

Ook heeft hij in 1929 de aanzet gegeven tot het jaarlijks uitreiken van de Nobelprijs, nu nog altijd bekend als de Mr. Henne Boskamp Nobelprijs.

Op de Algemene Ledenvergadering van 26 september 1925 werd Gé Bosch benoemd tot Erelid.

Het schilderij, geschilderd door F.W.Hartsuyker, is te bewonderen aan de wand van de radiokamer en is, samen met de penning en andere curiosa, aan AFC aangeboden door de kleinzoon van Gé Bosch, Gerard Wesselink, waarvoor wij hem bij deze heel hartelijk willen bedanken.

Edwin Geluk