AFC - HSC'21 met verslag

Zondag 20 december 2015, 14 graden!
Het voelt in meerdere opzichten vreemd aan dat dit al weer de laatste wedstrijd voor de winterstop is.
Niet alleen is de eerste seizoenshelft voorbijgevlogen, met deze temperaturen kom je niet echt in een winterse stemming.
Wel een heerlijk voetbalweertje en een lekker vettig (gras)veld voor de laatste thuiswedstrijd van 2015.
Thuis heeft AFC het gedurende het hele kalenderjaar 2015 (heel) goed gedaan!
Onder leiding van Stanley Menzo werd alleen op 7 februari met 1-2 verloren van VVSB; in de overige thuiswedstrijden onder zijn leiding werd 3 keer gewonnen en 3 keer gelijkgespeeld.

Dit seizoen, onder leiding van Bart Logchies is AFC thuis nog sterker. Alleen op 18 oktober speelden wij thuis gelijk tegen EVV. Alle overige thuiswedstrijden werden gewonnen en dat was, zo liet AFC al snel merken, ook vandaag zeker de bedoeling.

Vanaf de allereerste minuut regen de kansen zich aaneen. Onder leiding van aanjager Mark van den Boogaart werd HSC 21 onder grote druk gezet.
In deze fase had AFC de wedstrijd al moeten beslissen. Door goed spel werden 6 enorme kansen voor Pieter Koopman, Daan Sutorius en Koen Bosma gecreëerd en nog wat halve mogelijkheden waarbij ook Jonathan Richard en Edip Biberoglu betrokken waren. Maar Jefrrey Brammer, doelman en aanvoerder van HSC, redde keer op keer, soms met geluk, soms met pure klasse.
Na een half uur zakte het tempo iets weg en kwam HSC er ook wat meer uit (met een kans voor de gevaarlijke Steff Ottink), maar AFC bleef duidelijk de sterkere ploeg.
Vijf minuten voor rust scoorde HSC vanuit het niets, dwars door het centrum, 0-1 door Rick Bouwmeister en in de rust vroeg iedereen zich af hoe dit kon gebeuren?
Een kansenverhouding van 7-1, maar wel met 0-1 de rust in.

In de 2e helft ging AFC direct op zoek naar de gelijkmaker, HSC 21 verdedigde de voorsprong natuurlijk met hart en ziel.
Het werd moeilijker erdoorheen te komen en in de 60e minuut wisselde Logchies linksback Guido Moelee voor de jonge en pijlsnelle linksbuiten Matthijs Jesse.
AFC in een 3-3-4 opstelling, met 4 spitsen (EdipBiberoglu, Koen Bosma, Pieter Koopman en Mathijs Jesse) op jacht naar de gelijkmaker en HSC gevaarlijk op de counter.
Voor de neutrale toeschouwer heel vermakelijk, want de goal kon nu aan beide kanten vallen.
Laslo Sandor hield ons in deze fase op de been met 2 hele goede reddingen en AFC had opnieuw via Pieter en Edip goede kansen.
In de 86e minuut had HSC de wedstrijd kunnen beslissen, maar Bas ter Hogt raakte (gelukkig) de paal.
In de 88e minuut: corner voor AFC, Daan Sutorius kopt ‘m door en de nummer 3 van HSC maakt hands: penalty.
Daan achter de bal, toch een spannend moment, maar hij benut de penalty, 1-1!
Vijf minuten later is het afgelopen en blijft AFC dit seizoen ongeslagen op eigen veld.

Overheerst nu de blijdschap over de late gelijkmaker of de teleurstelling over het feit dat AFC na een half uur met 3-0 voor had moeten staan?

AFC gaat de winterstop in als gedeeld nummer 4 en 5 met 27 punten, een mooie prestatie!
Nu eerst overwinteren (?) op de Canarische Eilanden, veel warmer dan hier zal het daar niet zijn.
Maar zo’n trip is altijd een super ervaring, heerlijk trainen en nog hechter worden als groep.
Daar kan de basis gelegd worden voor een (nog) betere tweede seizoenshelft!
Veel plezier mannen!

Robert Gehring

Opstelling AFC: László Sándor, Marien Willemsen, Magid Jansen, Randel Shakison, Guido Moelee (63. Matthijs Jesse), Mark van den Boogaart, Jonathan Ritchard (73. Mittchel Theuns), Daan Sutorius, Edip Biberoglu, Pieter Koopman (86. Jasper de Haer), Koen Bosma
 

Foto's zijn te zien in ons AFC Fotoalbum of klik hier.