AFC - HHC H'berg met verslag, TV samenvatting en foto's

Tandeloos AFC speelt gelijk tegen HHC Hardenberg

Ondanks een berg kansen zijn AFC en HHC er zonder publiek niet in geslaagd een doelpunt te maken. Vooral na rust had de ploeg uit Hardenberg nogal wat mogelijkheden op een treffer, maar vlak voor rust liet AFC de beste kans liggen door een penalty te missen. Door deze remise staan The Reds nog steeds op een vierde plaats, ruim achter koploper Katwijk, HHC blijft elfde.

Corona houdt ons land in zijn greep, voetbal is daar geen uitzondering op. Vier wedstrijden zijn in de Tweede Divisie afgelast vanwege de besmetting van spelers en staf. De vijf wedstrijden die vandaag wél doorgaan moeten zonder publiek worden gespeeld. Leuk is anders. Aan de poort wordt streng gecontroleerd. Niet zo eenvoudig, want op de vijf velden van sportpark Goed Genoeg zijn op deze druilerige zaterdag heel wat wedstrijden geprogrammeerd. Petje af voor bestuur en medewerkers die dit alles in goede banen moeten leiden. Tegen deze achtergrond ontmoeten AFC en HHC elkaar door de komst van de Tweede Divisie vandaag voor de tiende keer. De eerste wedstrijd vond op 26 november 2016 plaats in Hardenberg. Het werd 1-0 voor de ploeg uit het noordoosten van Overijssel. Oud prof Glenn Kobussen scoorde toen de enige goal. Sindsdien bleek het tweede Oranje vaak te sterk voor The Reds. Ook in Amsterdam. Maar de laatste twee wedstrijden, allebei op Sportpark de Boshoek, werden met 0-2 gewonnen door AFC en dat geeft hoop voor de wedstrijd op deze zaterdagmiddag die keurig op tijd begint.

Wanneer de ploegen onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts hun opwachting maken zien we dat bij AFC keeper Patrick Zonneveld ontbreekt. Net als tegen Spakenburg wordt hij vervangen door de 22-jarige Gijs van Zetten. Ook Tim Linthorst is door een blessure niet van de partij. Gévèro Markiet staat dit keer in de basis. Bij HHC ontbreekt Rob van der Leij. Een flink gemis, want deze speler is al jaren de Ignacio van Hardenberg. Trainer Bert van Hunenstijn, bezig aan zijn laatste seizoen bij HHC, kiest dit keer voor Matthijs Hardijk als centrale spits. Collega Ulrich Landvreugd, die aan het eind van dit seizoen ook vertrekt, heeft Joël Tillema op de linkervleugel gepositioneerd. Splinter de Mooij speelt weer op 10, in de rug van Raily Ignacio.

Na het eerste fluitsignaal wordt Gijs direct op de proef gesteld. Een lastige schuiver van de boomlange Serghino Fatima tikt hij met een mooie duik uit de hoek. Dat geeft vertrouwen! Het is al vroeg duidelijk dat HHC zich vanmiddag niet wenst in te graven. Het spel gaat op en neer en al snel moet Gijs ten koste van een corner weer optreden. In de 17e minuut zou onze keeper waarschijnlijk kansloos zijn geweest als Hardijk de voorzet van Rutger Etten in het doel had getikt. Gelukkig laat Hardijk deze mooie kans voorbijgaan. Maar ook AFC ziet een grote kans in rook opgaan als Joël een door Splinter doorgekopte bal van dichtbij in het zijnet schiet. In de 22e minuut valt HHC-captain Glenn Kobussen uit en maakt plaats voor Danny Bouws. Een flinke tegenvaller voor onze gasten, want Kobussen is al jaar en dag de rots in de Hardenbergse branding. Maar in het vervolg van de wedstrijd is hier overigens maar weinig van te merken. De defensie van AFC moet alles op alles zetten om de nul vast te houden. Een knal van Jurjen Mannes wordt knap klemvast gepakt door Gijs, een voorzet van rechts wordt bijna door Milan Hoek in eigen doel gegleden. Aan de andere kant eindigt een fraaie aanval via Thomas Verhaar in schoonheid en gaat een omhaal van Raily via een tegenstander over de achterlijn. Pal voor rust lijkt AFC  eindelijk te gaan scoren als scheidsrechter Puts de bal op de stip legt na een handsbal van Bouws. Thomas Verhaar, onze ervaren schutter, die menig keeper van grote afstand kansloos laat, schiet dit keer de bal vanaf elf meter net naast de verkeerde kant van de paal. Jammer, maar helaas! Heel veel internationale toppers zijn Thomas voorafgegaan. Niet AFC, maar HHC juicht en met een 0-0 stand wordt de rust bereikt.

De ploegen keren na de thee in ongewijzigde samenstelling terug. Nu start Thomas op links, Joël op rechts. Dat lijkt direct effect te sorteren maar Thomas en Joël schieten in de eerste minuten net naast. In de 57e minuut houdt de sterk spelende Fatima met een wanhopige, maar o zo nuttige sliding Splinter af van de openingsgoal. Daarmee is de AFC -koek wel zo’n beetje op, ook omdat HHC-keper Nick Borgman zich zeer klemvast toont bij hoge ballen. Het gevaar komt verder in de tweede helft vooral van de ploeg van Bert van Hunenstijn. Met name Thomas Reinders maakt het onze rechtsback Cody Claver knap lastig. Nog meer dan in de eerste helft kan Gijs van Zetten aan de bak. Met schitterende reddingen voorkomt hij een Hardenbergs doelpunt. Ook Dalian Maatsen doet verdedigend een flinke duit in het zakje. En op het middenveld werkt Kenny Teijsse zich een ongeluk, maar hij kan niet verhinderen dat veel afvallende ballen toch vaak worden opgepikt door de middenvelders van HHC. In het laatste deel van de wedstrijd maken Segun Owobowale en Melvin Grootfaam hun opwachting, maar veel tijd hebben ze niet om nog hun stempel op de wedstrijd te drukken. Omdat ook de laatste corner van HHC wordt weggekopt door Gévèro Markiet blijft het nul-nul.

Eén puntje erbij. Dat schiet niet echt op. AFC staat nog steeds vierde, maar liefst negen verliespunten achter koploper Katwijk, dat zonder te spelen goede zaken deed omdat ook nummers twee en drie punten morsten. HHC blijft door het zeer verdiende gelijke spel op de elfde plaats staan. De club uit noordoost Overijssel bleek andermaal een taaie tegenstander voor ons aller eerste, dat dit keer tandeloos was, niet met veel overtuiging en daadkracht speelde. Maar het lag zeker ook aan de tegenstander, die onze defensie danig op de proef stelde. Het volgende duel dient zich alweer snel aan. Dinsdagavond aanstaande gaat de reis naar Rijnsburg, waar de geelzwarte boys ons ontvangen voor een ongetwijfeld spannende inhaalwedstrijd. Succes! 

MvdW

Opstelling AFC: Gijs van Zetten, Cody Claver, Gevero Markiet, Dalian Maatsen, Guus van Weerdenburg, © Milan Hoek, Kenny Teijsse, Splinter de Mooij, Thomas Verhaar (’85 Melvin Grootfaam), Raily Ignacio en Joël Tillema (’79 Segun Owobowale). 

Voor de TV samenvating klik hier
Voor interviews zie ons AFC TV

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier