AFC - HHC Hardenberg voorbeschouwing

WEER SCOREND AFC  WIL TEGEN HHC EEN MOOI RESULTAAT BOEKEN

Zaterdag aanstaande speelt ons aller eerste tegen HHC Hardenberg. Een geduchte tegenstander, waarvan AFC tot nog toe alleen maar verloor. Vorig seizoen was het 1-0 in Hardenberg en 2-4 in Amsterdam, dit seizoen was het tweede Oranje thuis weer met 2-0 te sterk. Tijd dus om deze reeks te doorbreken!  Kijkend naar de ranglijst is het langzamerhand alarmfase 1 voor AFC.  Met 19 punten uit 22 wedstrijden staan The Reds op een degradatieplaats achter Jong Sparta, De Treffers en De Dijk. De wereld had er wat zonniger uitgezien als afgelopen zaterdag gewonnen was van Jong Sparta. Maar het lukte op Het Kasteel niet een 0-2 voorsprong vast te houden. De uiteindelijke 4-3 nederlaag was ronduit teleurstellend. Brak tot voor kort de lage productiviteit van ons eerste vaak op, nu was het de defensie die verre van waterdicht was. Hopelijk  gaat het in de komende twaalf wedstrijden op beide fronten goed, te beginnen zaterdag aanstaande.

Makkelijk zal het zeker niet worden, want HHC is dit seizoen goed op dreef. Anders dus dan in het afgelopen seizoen toen pas in de laatste wedstrijd tegen UNA op Houdini-achtige manier degradatie kon worden voorkomen. De ploeg van trainer Gert-Jan Karsten staat met 33 punten op een zevende plaats, twaalf punten verwijderd van de degradatiezone. De punten werden vooral thuis behaald. Op Sportpark de Boshoek werd maar liefst acht keer gewonnen., met o.a. een mooie 4-3 zege op Kozakken Boys. Buitenhuis heeft HHC het moeilijker getuige de vijf nederlagen en maar twee overwinningen, waaronder de 1-6 (!) zege op Rijnsburgse Boys. Het tweede Oranje is ook in 2018 goed bezig. Achtereenvolgens werd met 4-1 gewonnen van TEC, met 1-6, zoals vermeld van Rijnsburgse Boys, met 4-0 en 3-1 thuis gewonnen van FC Lienden en Barendrecht. De laatste wedstrijd werd in Werkendam met 4-2 verloren van het ijzersterke Kozakken Boys en dat is bepaald geen schande.

Wanneer we naar de spelersgroep van HHC kijken dan valt in de eerste plaats de continuïteit op ten opzicht van afgelopen seizoen. Van de dertien spelers die regelmatig in de basis staan zijn Rens van Benthum (van Quick’20) en Rick Hemmink  (Achilles’29) dit seizoen de enige nieuwe spelers. Van Benthum, Hemmink ên Rob van der Ley scoorden ieder negen keer en namen met elkaar bijna 60% van alle HHC-doelpunten voor hun rekening. Opvallende spelers zijn verder verdediger Kevin Görtz, die we nog kennen van WKE en middenvelder Glenn Kobussen, die, zo hebben wij proefondervindelijk mee mogen maken, met zijn drive in staat is een wedstrijd te laten kantelen. Andere bekende aanvallende middenvelders van HHC zijn Sargon Gouriye, die aan het eind van dit seizoen uit Hardenberg vertrekt en de Kosorvaarse international Skhodran Metaj.

Maar ook AFC heeft een ploeg die er mag zijn. Op de een of andere manier leidt dit tot nog toe niet tot de gewenste resultaten. In 2018 gaat het juist wat betreft het scoren wel een stuk beter dan in de eerste competitiehelft. Laten we zaterdag hopen op een mooi resultaat voor AFC, want de punten zijn in deze fase van de competitie keihard nodig. Succes!

MvdW

Het programmablad en wedstrijdbal worden aangeboden door Abeln Advocaten
Pupil van de week bij deze wedstrijd is Shadaem Isodora