AFC - HHC Hardenberg met voorbeschouwing

Na de prachtige overwinning in en tegen vv Spakenburg wacht ons vandaag het treffen met HHC uit Hardenberg. Deze mooie club bestaat dit jaar 65 jaar en is het resultaat van de fusie in 1954 tussen HVC (Hardenberg) en SV Heemse, voluit Hardenberg Heemse Combinatie ofwel HHC.
Met deze wetenschap kijkt u toch wat geruster naar de wedstrijd, nietwaar?

HHC begon de competitie niet goed met een nederlaag tegen “De Koninklijke”.
Het werd daar in het bloedhete Haarlem 3-1. Vorige week revancheerde het team van trainer Gert Jan Karsten op de Boshoek zich door te winnen van Scheveningen.
In de 93ste minuut scoorde Rob van der Leij de 1-0 en daarmee was de overwinning een feit.

HHC is inmiddels een vaste waarde in de tweede divisie en doet elk jaar weer mee om de prijzen. Sinds de komst van de topklasse is deze club, net als AFC overigens, te vinden in de top van het amateurvoetbal.
In het elftal van onze tegenstander zijn er enkele opvallende wijzigingen met het vorige seizoen. Zo wisselde Koos Werkman, vorige week nog onze tegenstander bij de “Blauwen”, stuivertje met Nick de Bondt die de overstap van Spakenburg naar Hardenberg maakte.
In een kort interview (website HHC) spreekt Gert Jan Karsten zijn ambitie uit om bij de bovenste zes clubs te eindigen in de Tweede Divisie.

Uli Landvreugd stuurt een gemotiveerd elftal de wei in en hoopt zo de opgaande lijn van vorige week door te trekken. De eerste helft was AFC nog zoekende, maar al na 20 minuten in de eerste helft en zeker direct na de thee, vonden de mannen elkaar steeds beter, met een prachtig eindresultaat tot gevolg.
Natuurlijk willen alle AFC-ers ook zaterdag a.s. zo’n finish zien.

De wedstrijd begint om 15.30, zodat onze tegenstander onderweg nog kan foerageren.
Meestal reizen er veel trouwe supporters mee, die wij vanaf deze plaats hartelijk welkom heten. Maak er met z’n allen een mooie dag van!

Van Rossum de Gaullin jr.

De wedstrijdbal en het programmablad AFC-Thuis wordt aangeboden door Oostenrijk Touringcars.

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Ishai Koekoek 


Op 17 november 2018 vierde AFC zijn 1e overwinning op HHC