AFC - GVVV voorbeschouwing

AFC GAAT TEGEN GVVV VOOR VIJFDE THUISZEGE 

 Zaterdag aanstaande ontvangen we de Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging. De Blauwen doen het na een magere start uitstekend. Na twee nederlagen tegen Excelsior Maassluis en Jong Sparta bleef het team van trainer Niek Oosterlee maar liefst zeven wedstrijden ongeslagen. Vier keer werd het gelijk (tegen Scheveningen, Jong Vitesse, FC Lienden en Barendrecht), drie maal werd gewonnen (van Jong Almere, Kozakken Boys en Spakenburg). De 2-5 zege in Werkendam was, hoewel de Boys tot nu toe veel minder op dreef zijn dan vorig seizoen, sensationeel. Maar de 3-2 overwinning op Spakenburg gaf mogelijk nog meer voldoening. Tegen de ploeg van oud-trainer John de Wolf geeft gelet op zijn vroegtijdig vertrek sowieso een extra prikkel, maar het zal vooral de eerste helft zijn geweest die in Veenendaal veel opgewekte gezichten opleverde. De Blauwen speelden afgelopen zaterdag tegen die andere Blauwen uit Spakenburg de beste 45 minuten tot nu en dat het in de eerste helft maar 3-0 stond was een klein raadsel. In de rommelige tweede helft werd het door twee goals van Philip Ties nog 3-2. Al met al leveren deze resultaten na 9 wedstrijden een achtste plaats op met 13 punten en dat lijkt een mooie basis voor een goed derde seizoen in de Tweede Divisie. 

AFC is dit seizoen uitstekend gestart en staat op een fraaie tweede plaats één punt achter koploper IJsselmeervogels. Het had nog mooier gekund als de wedstrijd op Spangen niet was verloren. Afgelopen zaterdag ging het voor AFC in blessuretijd mis toen Jong Sparta een 1-2 achterstand omzette in een 3-2 voorsprong en enkele minuten later in een overwinning. Ongetwijfeld een zege tegen alle verhoudingen, behaald tegen een in de tweede helft oppermachtig AFC, maar daar maalt natuurlijk niemand om in Rotterdam. Hopelijk is de ploeg van trainer Uli Landvreugd inmiddels bekomen van de teleurstelling en gaan onze jongens door op de weg die ze dit seizoen zijn ingeslagen. Het ziet er, kortweg gezegd, sterk en doeltreffend uit en dat biedt perspectief voor zaterdag en de 24 wedstrijden daarna. 

GVVV is een sterke zaterdagvereniging die al heel wat jaren op het hoogste amateurniveau meespeelt. De Blauwen kwamen vorig seizoen ijzersterk voor de dag met een ploeg die niet verschilt met de huidige ploeg. In de aanval vertrokken Mohammed Ajiach en Cayfano Latupeiridsa, daarvoor in de plaats kwamen Wout Blasman en Sherwin Grot. Spits Jeremy de Graaf bleef en daar is men in Veenendaal ongetwijfeld gelukkig mee. De Graaf, die eerder bij VVOG speelde, scoort veel en is dit seizoen met zeven scores de topscorer van GVVV en staat tweede in de lijst topscorers van de Tweede Divisie. Twee goals achter Raily Ignacio waar we het direct nog over zullen hebben. Andere opvallende spelers in het team van Niek Oosterlee zijn o.a. Roy Terschegget, Soufiane Laghmochi, Robin Mulder en Simon Brouwer. 

Bij AFC vertrokken o.a. Marien Willemsen en Ilias Zaimi en traden Kenny en Yordi Teijsse, Fouad Belarbi, Tim Linthorst en sinds kort Tiemen van Hezel tot de selectie toe. Met succes, want Kenny, Yordi, Fouad en Tim eisten met hun spel een basisplaats op. Raily Ignacio, die halverwege het vorige seizoen zijn opwachting maakte bij AFC en met zijn 13 doelpunten een zeer belangrijke rol speelde bij het behoud van The Reds voor de Tweede Divisie, heeft die basisplaats natuurlijk ook. Als je gemiddeld één doelpunt per wedstrijd scoort dwing je dat natuurlijk af. 

Wat gaat het gaat het zaterdagmiddag worden? Als we naar de onderlinge resultaten kijken slaat de balans weliswaar iets in het voordeel van AFC door maar daarbij moet wel worden opgemerkt dat GVVV de punten tegen AFC uitsluitend in Amsterdam heeft binnengehaald. Won AFC op De Panhuis twee keer (1-3 en 2-3), op Goed Genoeg werd het in seizoen 2017-2018 1-1 en afgelopen seizoen 0-4. Dat duel moeten we maar gauw vergeten, want in de laatste thuiswedstrijd van 2017 werd AFC onder slechte weersomstandigheden door GVVV van het veld gespeeld. Gelukkig volgde in Veenendaal vier maanden later de sportieve revanche. Nu dus weer op sportpark Goed Genoeg, waar onze jongens voor de vijfde thuiszege gaan dit seizoen. Succes! 
MvdW

Het programmablad en wedstrijdbal wordt aangeboden door Freitag en Wijnen Schilders
Pupil van de week bij deze wedstrijd is Jamie Scorsolini