AFC - GVVV met voorbeschouwing

Regerend kampioen AFC gemotiveerd aan de start tegen GVVV

Zaterdag aanstaande gaat de competitiebal weer rollen. Na een bijzonder succesvol seizoen aan AFC de zware taak om de hoge verwachtingen als regerend kampioen waar te maken. Katwijk, de regerend kampioen van seizoen 2017-2018, werd vorig seizoen vijfde. Het zou al heel mooi zijn als AFC Katwijk dit seizoen zou kunnen evenaren gelet op de zware concurrentie in de Tweede Divisie van o.a. IJsselmeervogels, Spakenburg, Excelsior Maassluis, HHC Hardenberg en Kon. HFC, waarin nieuwkomers als Quick Boys en Noorwijk zich ook zeker zullen laten gelden.
Belangrijk is dat de selectie van AFC niet geleden heeft onder het grote succes en dat de basis ongeveer hetzelfde is als in het vorige seizoen. Dus o.a. met keeper Patrick Zonneveld, Jonathan Richard, Tim Linthorst, de gebroeders Yordi en Kenny Teijsse, topscorer Raily Ignacio en speler van het jaar Melvin Grootfaam.
Captain Magid Jansen stopte na jaren trouwe en goede dienst en wordt in het hart van de defensie opgevolgd door Gévero Markiet, die de overstap maakte van IJsselmeervogels. Milan Hoek zal dit seizoen bij The Reds de aanvoerdersband dragen. Verder zetten Tom van den Brink en Rob Rietveld hun AFC carrière voort bij Zaterdag 1 en vervangt keeper Dion Thomas (gekomen van SDO) de naar HBOK vertrokken Joey Pasveer. Nick van der Velden (van HBOK), Daily Groenewegen (SDO) en Djuric Ascencion (TSV Lyra uit België) maakten ook de overstap naar AFC.

Bij GVVV veranderde er nogal wat in de selectie. Belangrijke spelers als Roy Terschegget (Spakenburg), Sherwin Grot (SK Londerzeel in België) en Mo Bendadi (nog geen nieuwe club) vertrokken. Corné Davelaar (DFS), Wesley Goeman (VVSB), Jesse van Nieuwkerk (Quick Boys), good old Berry Powel (DVS’33 Ermelo), Patrick Proper Fini (1. FC Bocholt), Damiano Schet (Katwijk) en ‘last but not least’ Philip Ties (Spakenburg) kwamen de gelederen in het blauwe deel van Veenendaal flink versterken. Veel nieuwe basisspelers dus bij de ploeg van trainer Niek Oosterlee, die net als Ulrich Landvreugd bij AFC dit seizoen opnieuw het technische voortouw in handen heeft.

GVVV eindigde vorig seizoen op een tiende plaats. In de middenmoot dus, op 22 punten achter AFC. Een beetje teleurstellend misschien, want de ploeg van Niek Oosterlee was door de kenners toch iets hoger ingeschat. De Blauwen speelden in de slotfase van de competitie nog wel een belangrijke rol door met eerst met 4-2 van The Reds te winnen en later, toen het verschil tussen AFC en IJsselmeervogels maar twee punten bedroeg, met 3-2 van de Rooien. Het eind van die laatste wedstrijd werd op Papendal bekeken door de selectie van AFC, die kort daarvoor de lastige uitwedstrijd tegen Jong Vitesse uit het vuur had gesleept. Met vijf punten voorsprong op IJsselmeervogels op zak werd het een feestelijke terugreis naar Amsterdam.

Wat gaat het aanstaande zaterdag worden? Twee seizoenen geleden verloor AFC  thuis nog met 0-4 van de Veenendalers, in het kampioensjaar waren de rollen volledig omgedraaid en wonnen The Reds op 27 oktober 2018 met 4-0 door doelpunten van Yordi (2x) en Kenny Teijsse en een score van Milan Hoek die een voorzet van Raily Ignacio binnengleed. Keeper Patrick Zonneveld werd in dit duel nauwelijks getest. Het is niet te verwachten dat Patrick in de openingswedstrijd van dit seizoen weer een snipperdag heeft. Daarvoor ziet de selectie van GVVV er te sterk uit. Maar we mogen op basis van de goede oefencampagne en de intact gebleven kampioensbasis verwachten dat een gemotiveerd AFC een mooie competitiestart heeft. Succes!

MvdW

Zie de voorbeschouwing van GVVV: klik hier

De wedstrijdbal en het programmablad AFC-Thuis is aangeboden door Abeln Advocaten.
Pupil van de week bij AFC – GVVV is Alexander Bos.