AFC fit voor FC Groningen

Erwin van de Looi FC Groningen 4:3

FC Groningen-trainer Erwin van de Loo
Foto: Pro Shots / Erik Pasman

AMSTERDAM AFC-trainer Willem Leushuis begint met dezelfde negentien spelers als afgelopen zondag aan de bekerwedstrijd tegen FC Groningen.De aftrap op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam is al om vijf uur.

"We hebben geen schorsingen en geen blessures", vertelt AFC-trainer Willem Leushuis. "Joshua Patrick traint ook weer mee, dus dat gaat ook de goede kant op. Alleen heeft hij veertien dagen niks gedaan dus die is er vanavond en ook zondag tegen Leonidas nog niet bij." Alles spelers van AFC wisten na het bereiken van de tweede ronde dat ze tenminste een halve dag vrij moesten nemen voor het duel tegen FC Groningen. "Zo hebben we dat na SHO (1-2 zege, red.) afgesproken. We komen om half drie bij elkaar, eten een sportmaaltijd en de jongens kunnen wat kaarten of biljarten."

Voor de bekerontmoeting zijn zo'n achthonderd kaarten verkocht. De kassa's aan De Boelelaan blijven woensdag dicht omdat het duel met FC Groningen is aangemerkt als risicowedstrijd. Leushuis: "Ik begrijp het wel. Ajax speelt ook thuis, maar het is heel vervelend. Er zullen toch mensen op het laatste moment besluiten naar AFC te gaan en dan kun je geen kaartje kopen. Ik denk dat dat zo twee- tot driehonderd toeschouwers scheelt."

AFC is aan een goede reeks in de topklasse bezig. Zondag werd, onder het toeziend oog van FC Groningen-trainer Erwin van de Loo, met 5-2 gewonnen van Haaglandia. Zondag zouden de Amsterdammers bij winst in de topper met Leonidas zelfs aan kop kunnen komen. Toch is Leushuis realistisch als het gaat om de kansen van AFC om verder te bekeren. "Tactisch, fysieek en technisch zijn zij beter. Alleen ons voordeel zit erin dat zijn moeten winnen en 1-0 of 2-0 is niet genoeg. Daar liggen onze kansen. En ik ben zaterdag bij FC Groningen – RKC (4-1, red.) geweest en gezien dat ze ook kwetsbaar kunnen zijn."

Bron: RTV N-H