AFC - FC Lisse 2 - 1

AFC1 speelde vorige week een prima eerste oefenwedstrijd op eigen bodem tegen TAC'90 uit Den Haag. De ploeg is aardig op weg richting 25 augustus, wanneer het om het 'echie' gaat tegen De Treffers.
Aan het begin van de oefencampagne streek de rode brigade neer in Italië, alwaar een goede basis werd gelegd voor een hopelijk mooi Topklasse seizoen.

De laatste jaren is het een goed gebruik om een aantal zware oefenwedstrijden te spelen tegen geduchte tegenstanders uit de top van het zaterdag voetbal. 
Dinsdag werd goed gespeeld tegen landskampioen VV Katwijk en met nog 2 weken te gaan voordat het seizoen weer los barst kwam vandaag FC Lisse naar sportpark "Goed Genoeg". 
AFC speelde zonder Magid Jansen en Duncan van Moll. Beide werken op zaterdag en dat gaat nu eenmaal voor. Marien Willemsen werd uit voorzorg aan de kant gehouden vanwege een 'tikkie' tegen zijn bovenbeen op de training van donderdag. In de startopstelling aldus in ieder geval enkele andere namen t.o.v. de wedstrijd tegen Katwijk: Jendro Halmen, Wout Meulemans & Jasper de Haer.
AFC speelde compact en gretig, net als tegen Katwijk. Al snel werd een penalty verzilverd door Enrico Patrick en kwam AFC op een 1-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam FC Lisse langszij door een doelpunt van Roel de Goede uit een voorzet van Mo Messaod. Tot aan de rust verder geen verrassingen.

In de tweede helft werd er veel gewisseld. Ronnie van Es, Joost Heij, Pepijn Kluin en Laurens Samsom kwamen o.a. in de ploeg echter de organisatie bleef voldoende in takt en AFC nam wederom de leiding door Tim Wulffraat en zou deze niet meer uit handen geven.
AFC beschikt over een brede groep spelers die elkaar nauwelijks ontlopen. Een geruststellend gevoel voor de leiding en dat biedt perspectief. 

Dinsdag a.s. staat alweer een stevige oefenwedstrijd op de agenda. De tegenstander is dan de koninklijke HFC. Om 20:00uur zal in Haarlem worden afgetrapt.
We zijn goed op weg maar op 25 augustus tellen de punten pas echt!

B.D.
 

Keeper Maxime Singels en op de achtergrond Jendro Halman

 

 

Onderstaand artikel is overgenomen van de FC Lisse website en is geschreven door Jankees. .

AFC Amsterdam is een reuzendoder van Bollenstreek-topklasseclubs uit de zaterdag. Na Katwijk (7-2) werd ook FC Lisse (2-1) verslagen. In de boeiende eerste helft in de Big City gingen de twee teams gelijk op. Na de rust was AFC de betere ploeg en pakte het verdiend de winst. De ontvangst bij AFC was keurig verzorgd. Volgend jaar maar weer oefenen. Ter Specke rolt in ieder geval de loper uit voor AFC.

FC Lisse 2 doet momenteel aan korfbaluitslagen. Na de 4-4 midweeks bij VVSB volgde een 5-4 nederlaag bij AFC 2. AFC 2 een behendige en technische ploeg. Verheugend waren de eerste twee goals van Renaldo Jongebloet voor Lis na lange tijd. Een spits die scoort voelt zich prettig. Renaldo krijgt op het trainingsveld steun van oud-FC Lisse-aanvaller Dennis Iliohan. Verheugend is verder dat zaterdag 2 in er persoon van Frank Paff een nieuwe verzorger heeft gevonden.

Bij een probeert trainer Misha Salden nog diverse mogelijkheden uit. Achterin kreeg dit keer het vertrouwen Raphael Supusepa, Roel de Goede, Niels Buijs en Justin Valk. Jeroen van der Zijden stond op het middenveld.

FC Lisse-doelman Mark de Vries redde al snel op een schot van Joshua Patrick. Na een fout achterin bij de FC kreeg AFC een strafschop. Enrico Patrick schoot deze binnen. FC Lisse werd sterker door meer druk te zetten op de AFC-defensie. Na 37 minuten was het 1-1. Mo Messaoud nam een vrije trap. FC Lisse-aanvoerder Roel de Goede kopte perfect raak. Koen Fokkema was dichtbij een tweede FC Lisse-goal.

Vlak na de rust kwam AFC op voorsprong. Een goed lopende AFC-aanval kreeg als eindstation Tim Wulffraat. Doelman Michael de Bok bij Lis mocht tegen zijn oude club nog wat speelminuten maken. Bij AFC verscheen Ronnie van Es in de ploeg. Als klein jongetje kwam hij regelmatig in de jaren negentig bij de FC kijken om zijn oom Jelle Visser te bekijken.

De tweede helft was voor geel-blauw van een minder niveau dan de eerste.

Langzaam werkt Misha toe naar zijn opstelling, die over twee weken aan de competitie begint bij IJsselmeervogels. FC Lisse oefent komende dinsdag in Katwijk tegen Rijnvogels. Dit treffen begint om half acht.

Tim Wulffraat (nummer 22) wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt door Pepijn Kluin