AFC - FC Lienden voorbeschouwing

In eerste thuisduel gaat AFC tegen FC Lienden voor de overwinning 

Zondag as. speelt AFC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2013-14 tegen FC Lienden. Een verrassende tegenstander, want tijdens het vorige seizoen werd aangekondigd dat FC Lienden zijn geluk zou gaan beproeven in het zaterdagvoetbal.  Te elfder ure is het Chelsea van de Betuwe teruggekomen op dit voornemen en dat is te zien aan de selectie en de staf. Maar liefst 20 nieuwe spelers  telt de A-selectie van FC Lienden, alleen René van Dieren en Solomon Caulley verlengden hun verblijf. In de staf bleven assistent-trainer Peter Hofstede en materiaalman Ron Arisse aan.  Een metamorfose dus, die mogelijk aanpassingsproblemen met zich mee brengt. Werk aan de winkel voor de nieuwe trainer Hans van de Haar die André Paus is opgevolgd.  

FC Lienden startte niet succesvol. De eerste competitiewedstrijd thuis tegen VVSB ging met 0-2 verloren, waarbij ook nog Ferdinand Katipana (oud IJsselmeervogels)  en Peter Djenic, oud-international van Servië, met direct rood konden vertrekken. De bekerwedstrijd uit tegen Spakenburg eindigde met een 3-0 verlies. FC Lienden, dat in afgelopen seizoen op een 10e (2011), 7e (2012) en 7e (2013) plaats eindigde, zal er op gebrand zijn om in Amsterdam wel punten te pakken.  Wat dat betreft heeft de blauw witte formatie vorig seizoen goede ervaringen opgedaan. Op 17 februari 2013 ging AFC op Goed Genoeg met 0-2 onderuit tegen FC Lienden, mede door het missen van enkele  dotten van kansen.

Hopelijk gaan die kansen er as. zondag er wel in. Na een goede voorbereidingsperiode ging  de ploeg van trainer Willem Leushuis in het openingsduel  na een knotsgekke slotfase ten onder in Groesbeek tegen De Treffers. Door een treffer pal voor tijd kwam AFC op gelijke hoogte waarna er nog een goede kans was op 2-3. Ver in de blessuretijd, net voor het afblazen van de wedstrijd, scoorde De Treffers de winnende goal en kon het thuispubliek feestvieren.  Voor onze jongens en de meegereisde supporters een flinke teleurstelling maar de wereld draait door.
Zo moest midweeks AFC naar Oud-Beijerland voor een bekerwedstrijd tegen de ambitieuze eerste klasser SHO. Na een spannende wedstrijd trok AFC aan het langste eind. Met als beloning een thuiswedstrijd in de tweede bekerronde op woensdag 25 september as. tegen FC Groningen.     

Wat gaat het worden as. zondag? Wie het weet mag het zeggen. In de 3 voorgaande thuisduels werd één keer gewonnen, één keer verloren (zie boven ) en één keer gelijk gespeeld tegen FC Lienden. Uit werd 2 keer gewonnen en één keer verloren. Redelijk in evenwicht dus. Laten wij hopen op een mooie wedstrijd waarin The Reds de vorm laten zien die zich in de oefencampagne manifesteerde. Als dát lukt kan tijdens de Persmap presentatie na afloop van de wedstrijd in ons clubhuis hopelijk victorie worden gekraaid.

MvdW   

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Louis Verdonck
Wie is Louis? Klik hier