AFC - FC Lienden verslag

AFC scoort weer niet en verliest van FC Lienden

L’histoire se répète. Ondanks een flink aantal kansen ging AFC tegen de verhouding in op eigen veld weer ten onder, nu met 0-1 tegen FC Lienden. Om te winnen heb je goals nodig, zou een beroemde nummer 14 gezegd hebben, en juist op dat onderdeel schieten The Reds dit seizoen tot nog toe schromelijk te kort. Dus werk aan de winkel voor de nieuwe trainer André Wetzel, die met eigen ogen kon waarnemen waar de schoen aanvallend wringt bij AFC.

Vandaag komt FC Lienden op bezoek. De blauw-witte zebra’s uit de Betuwe doen het ook dit seizoen uitstekend ondanks het vertrek van enkele prominente spelers. Aanvallend leunt FC Lienden sterk op Danny van den Meiracker, die vorig seizoen tijdens de winterstop overkwam van Spakenburg. Deze boomlange spits maakte al negen goals. Hoe Van den Meiracker vandaag af te stoppen? Sam Nijpels is geblesseerd na een scooterongeluk (Sam is over een paar wedstrijden gelukkig weer van de partij) en ook captain Magid Jansen ontbreekt wegens een blessure. Hopelijk weten Rob Rietveld en Derre Kwee, die vandaag in het hart van de verdediging staan, raad met de topscorer van de Tweede Divisie. Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen IIsselmeervogels, die met 0-1 gewonnen werd, heeft André Wetzel de ploeg niet veel gewijzigd. Patrick Zonneveld, in Spakenburg ingevallen na een lange blessure, staat weer op doel en Tom van den Brink neemt de plaats in van Melvin Grootfaam. Weer 4-4-2 dus met Koen Bosma, Jonathan Richard, Ilias Zaimi en Mark van den Boogaart op het middenveld.

Voor de wedstrijd begint is er een minuut stilte in verband met het overlijden van Hans Kraay sr., een voetbalman pur sang met een fantastische staat van dienst als speler van DOS, Feyenoord en het Nederlands Elftal en trainer van o.a. alle topclubs in Nederland. Hans jr., manager van FC Lienden, is op de tribune aanwezig. Het is een indrukwekkende minuut stilte, nog geaccentueerd door een flinke regenbui die op de spelers en het scheidsrechtertrio neerdaalt.

Ondanks alle regen ligt het veld er prachtig bij en dat inspireert vooral AFC dat uit de startblokken schiet.  Al in de eerste minuut  is er een mogelijkheid  voor Tom van den Brink om te scoren, een minuut later is Malcolm Esajas dicht bij de openingsgoal maar hij stuit op Jan Schimmel, de uitstekende keeper van FC Lienden. Weer een paar minuten verder is Tom opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn schot richting korte hoek gaat net naast. In de 20e minuut probeert Ilias Zaimi het van afstand, maar zijn fantastische inzet wordt door Schimmel fenomenaal over de lat getikt. Het is om moedeloos van te worden. Onze jongens spelen werkelijk heel goed, maar het leidt weer niet tot een doelpunt. FC Lienden is in deze fase duidelijk de mindere ploeg. Hoewel Mohammed Bendadi aan de linker kant alle vrijheid geniet blijft onze defensie eenvoudig overeind. Gevaar dreigt er alleen bij corners en vrije trappen als Van den Meiracker in de lucht assistentie krijgt van zijn captain Leon Broekhof.  In de 24e minuut gaat Koen Bosma rand strafschopgebied op avontuur en valt over de knie van een tegenstander. Penalty zou je zeggen, maar scheidsrechter Ruperti ziet het anders en laat doorspelen. Ook in het laatste kwartier van de eerste helft is AFC sterker, maar Schimmel geeft geen krimp op een schuiver van Ilias en een omhaal van Malcolm na een mooie voorzet Thomas van den Houten. Aan de andere kant vestigt Patrick Zonneveld de aandacht op zich na een mooie redding op een kopbal van Van den Meiracker kort voor rust.

Onder het genot van een kopje soep zijn ‘vriend en vijand’ het er over eens dat FC Lienden zich gelukkig mag prijzen met de 0-0 ruststand. Hopelijk weten onze jongens dit keer te voorkomen dat het in de tweede helft alsnog fout gaat. AFC treedt na rust met dezelfde ploeg aan, bij FC Lienden maakt Job van Steen plaats voor Nick Hak. Heel veel maakt deze wissel nog niet uit. AFC gaat gewoon verder waar het in de eerste helft ook al mee bezig was. Het regent de eerste tien minuten weer kansen, maar Tom, Koen, Jonathan en Thomas krijgen de bal er niet in. In de 58e minuut is het aan de andere kant wél raak. Invaller Hak krijgt net te veel vrijheid en schiet FC Lienden volkomen onverwacht en tegen de verhoudingen in naar 0-1. Wat een teleurstelling!  Vanaf dat moment speelt het Chelsea van de Betuwe een gewonnen wedstrijd. AFC komt deze mentale dreun niet meer te boven. André Wetzel probeert met enkele wissels het tij nog te keren maar ook met Eelke de Graaf (voor Tom van den Brink), Dean Huisman (voor Ilias Zaimi) en Melvin Grootfaam (voor Derre Kwee) lukt het niet meer de defensie van FC Lienden uit elkaar te spelen. Wat rest is een groot aantal corners die meestal een prooi zijn voor de grijpgrage Schimmel. Het blijft 0-1, ook omdat FC Lienden niet weet te profiteren van alle ruimte die AFC in de slotfase noodgedwongen weggeeft.

Wederom een zure nederlaag dus voor ons aller eerste, die alles te maken heeft met een gebrek aan scorend vermogen. Vijf doelpunten uit negen wedstrijden vertellen het hele verhaal. Defensief ziet het er gelukkig veel beter uit. Met 14 goals tegen doen we het naar behoren in de Tweede Divisie. Onze deels geïmproviseerde verdediging bleef ook tegen FC Lienden uitstekend overeind. Met Derre Kwee en Mark van den Boogaart als uitblinkers speelde AFC zeker een uur lang uitstekend voetbal, maar miste het ook dit keer de slagkracht en ook een beetje geluk om het veldoverwicht uit te drukken in een aantal doelpunten. Onze trainer André Wetzel heeft vanaf de bank kunnen waarnemen waar de schoen wringt. Hopelijk heeft hij een al remedie bij de hand voor de wedstrijd tegen koploper Katwijk aanstaande zaterdag op ons Sportpark Goed Genoeg.  We gaan het met zijn allen zaterdag zien. Graag tot dan!

MvdW

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, © Marien Willemsen , Rob Rietveld, Derre Kwee (’75 Melvin Grootfaam) , Thomas van den Houten, Mark van den Boogaart, Jonathan Richard, Ilias Zaimi (64’ Dean Huisman), Koen Bosma, Tom van den Brink (64’ Eelke de Graaf0 en Malcolm Esajas.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Bekijk hier de samenvating: