AFC - FC Lienden 0 - 0 met verslag

AFC en FC Lienden  delen de punten na een spannende wedstrijd

Vandaag is koploper FC Lienden te gast op sportpark Goed Genoeg. De blauw-witte zebra’s  zijn dit seizoen geweldig op dreef. Slechts 2 keer werd in het begin van de competitie verloren.  De laatste weken draait het in de uitwedstrijden wel wat stroever en dat geeft goede hoop op een mooi resultaat voor de Reds.
De selectie van Stanley Menzo is na de winterstop behoorlijk op dreef en is bezig aan een opmars die uiteindelijk moet leiden tot een veilige plaats. (twaalf of hoger).Dit ondanks een ziekenboeg die maar niet leeg wil lopen. Vandaag zijn Geoffrey Galata, Melvin Grootfaam, Wout Meulemans en Tim Wulffraat niet beschikbaar door blessures, Randel Shakison is geschorst. Pal voor de wedstrijd blijkt ook Marien Willemsen niet fit te zijn. Hij wordt vervangen door Jermano Huawe, die debuteert in de basis. Aan de kant van FC Lienden ontbreekt de van Hercules afkomstige Christiaan van Hussen.

Nadat scheidsrechter Koekoek voor het eerst gefloten heeft blijkt al gauw dat ons hoofdveld veel betere tijden heeft gekend. De bal stuitert mede onder invloed van een straffe wind alle kanten op. Het is voor beide ploegen duidelijk wennen aan de omstandigheden. Oogstrelende combinaties zijn in de eerste helft op één hand te tellen. Gestreden wordt er wel en dat levert aan beide kanten heel wat kleine overtredingen op.
Enkele wapenfeiten kunnen desondanks genoteerd worden. Zo test Mitchell Theuns in de beginfase Lienden-keeper Jan Schimmel met een vlammend schot.  Joshua Patrick is vlak voor rust dicht bij een doelpunt na een mooie voorzet van broer Enrico. Tot slot kiest Daan Sutorius in vrije positie voor een voorzet in plaats van een knal op doel. De op papier gevaarlijk aanval van FC Lienden (49 doelpunten tot nog toe) probeert Youssef el Abdallaoui voornamelijk van afstand te verrassen, maar de ballen vliegen hoog over.

Na de thee start FC Lienden offensief. Met enige moeite blijft onze defensie in deze fase overeind. De bakens worden hierna langzamerhand verzet. AFC combineert beter en valt via Guido Moulee over de linkerflank aan. Jonathan Richard toont zich voor en achter van grote waarde. In de 67e minuut is het bijna raak voor de Reds. Na een prachtige pass van Daan dwars door het midden knalt Joshua in vrij staande positie de bal op de paal en alle supporters uit de Betuwe halen ongetwijfeld opgelucht adem. Vier minuten later is het andersom als goalgetter Abderrahim Loukili van heel dichtbij naast kopt. 1-1 in 100% kansen dus, de stand op het scorebord is en blijft 0-0. Dit  mede door het goede verdedigen van Jasper de Haer, die enkele keren resoluut ingrijpt, het prima competitiedebuut van Mallqui Cabezas Narvaez voor AFC in de tweede helft en het vakkundig keeperswerk van Schimmel die enkele corners van Daan en Enrico in de slotminuten onschadelijk maakt.

Als de goed leidende scheidsrechter Koekoek voor het laatst  fluit kunnen ‘vriend en vijand’ goed leven met het gelijke spel. AFC en FC Lienden deden niet voor elkaar onder en dat is een groot compliment voor onze jongens die voor iedere meter tegen de koploper streden. AFC staat nu op een ongedeelde 13e plaats, 3 punten achter HSC’21 en OJC Rosmalen en 1 punt voor op ADO’20. Dat biedt ons eerste met nog 7 wedstrijden te gaan nog voldoende mogelijkheden om de dans te ontspringen, te beginnen aanstaande zondag tegen ADO’20. Komt dat zien!

MvdW

Opstelling AFC: Yoessef Abdallaoui, Jasper de Haer, Guido Moelee, Mitchell Theuns,  Daan Sutorius, Joshua Patrick, Enrico Patrick, Magid Jansen, Jonathan Richard, Pepijn Veerman, Jermano Huwae (75. Mallqui Cabezas Narvaez) 

Zie ook verslag van Hennie van de Weerd in Topklasse nieuws of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Foto album of klik hier (foto's van Mario Wormhoudt en Orange Pictures)
 

Zie hieronder het beeldverslag van RTV N-H

Interview met Stanley Menzo