AFC - FC Groningen voorbeschouwing

AFC gaat voor bekerstunt tegen FC Groningen

 

Na de winst in Oud-Beijerland op zaterdag eerste klasser SHO ontmoeten wij nu FC Groningen in de KNVB-beker. Andere koek (Groninger) dus! De oude club van o.a. Tonny van Leeuwen, Ronald en Erwin Koeman, Arjen Robben en Luiz Suarez heeft dit seizoen in de Eredivisie een redelijke competitiestart achter de rug. Met 3 overwinningen, 2 nederlagen en 2 gelijke spelen staat FC Groningen met 11 punten op een zesde plaats, 4 punten achter koploper PSV en 1 punt voor op AJAX. De selectie van Erwin van de Looi, die dit seizoen Robert Maaskant als trainer opvolgde, doet het in thuiswedstrijden in het steeds uitverkochte Euroborg Stadion (22.000 toeschouwers) beter dan in uitwedstrijden, ondanks de ruime uitzege (1-4) in het openingsduel in Nijmegen tegen NEC. Dat geeft de AFC-burger moed!

 

Interessant zijn ook de doelcijfers van FC Groningen. De aanval toonde zich behoorlijk productief. De 17 goals werden door 9 verschillende spelers gemaakt. Topscorer is Genero Zeefuik met 3 doelpunten.  In de verloren uitwedstrijd tegen Heerenveen scoorde Johan Kappelhof 1 maal. Hoewel geen familie van onze Ere-voorzitter Henk Kappelhoff (scheelt minimaal een f), toch een leuk gegeven. De defensie van FC Groningen is nog geen onneembaar bastion. De groenwitte brigade moest dit seizoen de bal al 13 keer uit het net vissen, waaronder 4 keer in Leeuwarden en 4 keer in Heerenveen. Niet leuk voor de ‘Trots van het Noorden’.

 

AFC kent  een goede competitiestart na een geslaagde oefencampagne. Een nipte uitnederlaag werd gevolgd door 4 overwinningen, de laatste onder toeziend oog van  Erwin van de Looi. Hij zag de ploeg van collega trainer Willem Leushuis in Rijswijk ruim (2-5) winnen van Haaglandia, dat bijna 90 minuten lang met 10 man moest opereren. Door de 4 opeenvolgende zeges staan The Reds nu op een fraaie tweede plaats, 3 punten achter Leonidas, dat aanstaande zondag op sportpark Goed Genoeg te gast is. Maar eerst dus FC Groningen, waarvan vorig seizoen in Valencia nipt met 0-1 werd verloren.

 

Wat gaat het worden? FC Groningen wil ongetwijfeld heel ver komen in de KNVB-beker. Een maal eerder werd de bekerfinale bereikt. Dat resultaat wil men ongetwijfeld herhalen.  AFC kan dus vol aan de bak tegen een uitdagende tegenstander in de wetenschap dat in de bekerstrijd verrassingen niet zijn uitgesloten. Beleeft het publiek een historische middag/avond? Tussen zeven en acht kennen wij het antwoord.

MvdW  
 

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Mick van Gelder. Wie is Mick? Klik hier

De wedstrijdbal is aangeboden door NDI ICT Solutions