AFC - Excelsior M. met voorbeschouwing

Na een spannende reeks bekerwedstrijden waaraan AFC maar ook onze tegenstander van zaterdag Excelsior Maassluis as. heeft deelgenomen zijn beide teams klaar voor alweer een spannende sportieve ontmoeting.
Excelsior Maassluis gesteund door een goede wedstrijd woensdag jl tegen eredivisionist Heerenveen waarin het met 0-3 ten onder ging op eigen veld .
En AFC dat in Odin 59, derde divisionist zaterdag, een taaie tegenstander trof .Met de rust leidde “de Reds “ nog met 2-1 maar in de tweede helft waren de gasten met kunst en vliegwerk en een vooral tomeloze inzet bijna succesvol . In de dying seconds van de wedstrijd wist AFC een nederlaag af te wenden en scoorde de 3-3. De penalty’s, altijd een loterij, werden winnend afgesloten door Odin’59, die zich nu mag opmaken voor de tweede ronde. Heel jammer, want er werd al door velen gedacht aan een herhaling van het vorig jaar zo succesvol verlopen bekeravontuur.
Het zag er woensdagavond allemaal wat minder uit dan wij gewend zijn. Dat zal zaterdag anders moeten. Gezien alle voorgaande wedstrijden en de kracht van onze selectie is er toch het volste vertrouwen om revanche te nemen voor deze zeperd.

Met de ervaring van beide bekerduels in de benen verwachten wij een spannende ontmoeting zaterdag op sportpark Goed Genoeg.
Excelsior Maassluis heeft door de eerste thuisoverwinning dit jaar waarbij ASWH met 1-0 werd verslagen de weg omhoog ingezet, na een wat kwakkelend begin van de competitie.
Het lijkt er op dat de sympathieke trainer Dogan Corneille zijn elftal op de rit heeft. Het scorend vermogen blijft nog een beetje achter bij AFC (13 tegenover 21 voor ons vlaggenschip) maar de verdedigingen lijken gelijk met 17 goals tegen. Natuurlijk is dat allemaal “scorebordjournalistiek“ zoals Co Adriaans al eens opmerkte . Andere tegenstanders en ook niet een gelijk aantal wedstrijden…….
Met een 10de plaats op de ranglijst is Excelsior op weg naar hogere regionen. Een situatie die vergelijkbaar is met dezelfde periode een jaar geleden.
AFC staat in de tweede periode op een mooie eerste plek, maar dat komt vooral door de wedstrijd tegen GVVV, die als enige in die periode werd gespeeld.
Voor onze mannen is het zaterdag een mooie gelegenheid om de wat tegenvallende prestatie in Rijnsburg van vorige week weg te poetsen. Met de juiste focus en wedstrijdinstelling moet het zeker lukken om de drie punten op Goed Genoeg te houden en in het spoor blijven van de koploper. Kijkend naar de uitslagen iedere week kun je constateren dat de competitie zeker niet saai is.
Ons eerste elftal speelt aantrekkelijk voetbal en verdient een grote schare AFC-supporters die zaterdag getuige kunnen zijn van een mooie overwinning. Tenslotte is dat heel veel leuker dan een bezoek aan een stoffig winkelcentrum of een oervervelende woonboulevard!
De wedstrijd begint om 14.30 en wordt deze keer niet rechtstreeks uitgezonden.

Jhr. Adrien van Rossum de Gaulin jr