AFC - Excelsior M. met verslag

AFC won gistermiddag met 3-1 van Excelsior Maassluis. Daarmee tekende de ploeg van Uli Landvreugd voor de vierde overwinning uit de laatste vijf competitiewedstrijden. Een mooie serie. 

Op zaterdagmiddag 2 november stond de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis op het programma; de Algeheel Amateurkampioen van 2016 en de runner-up van vorig seizoen. Bij voorbaat dus een lastige opgave.
Het werd, zeker tijdens de eerste helft, een aantrekkelijke wedstrijd. In de eerste 15 minuten golfde het spel heen en weer en waren er gevaarlijke momenten voor beide doelen. Vervolgens trok AFC het spel nadrukkelijk naar zich toe en werd er bij vlagen zeer goed gevoetbald door de Reds. 
Deze goede fase leidde tot twee prima doelpunten: een echte, koelbloedige spitsengoal van Ignacio (1-0) en een beheerst ingeschoten penalty van Hoek (2-0). Vlak voor rust kreeg Excelsior nog een mooie kans op de aansluitingstreffer. De slimme spits van den Berg kwam één-op-één met Zonneveld maar onze keeper redde knap. Een belangrijke redding waardoor AFC redelijk comfortabel de rust in ging. 

De tweede helft was iets minder leuk dan de eerste.  De "Tricolores" gingen op zoek naar de 1-2, maar zonder écht gevaarlijk te worden. AFC loerde op de genadestoot en kwam daar een aantal momenten dichtbij. 
Vlak voor tijd besliste de ingevallen Nick van der Velden -met letterlijk zijn eerste balcontact- het duel. Zijn kopgoal werd dan ook uitbundig gevierd. Leuk om te zien. 

Was de wedstrijd daarmee klaar? Nog niet helemaal; Blij maakte er met een prachtig afstandsschot nog 3-1 van en van der Velden werd uit het veld gestuurd na een te harde tackle. De scheidsrechter pakte eerst de gele kaart uit zijn zak, maar bedacht zich en gaf rood. 

Eindstand 3-1. Een knappe overwinning. Volgende week de uitwedstrijd tegen Noordwijk. Opnieuw een mooie uitdaging en een mooi affiche. Veel succes!

AFC – Excelsior Maassluis 3-1 (2-0)
Scoreverloop: 20. Raily Ignacio 1-0, 32. Milan Hoek (pen.) 2-0, 84. Nick van der Velden 3-0, 85. Daan Blij 3-1.

Opstelling AFC: Zonneveld, Kulhan, van den Houten, K. Teijsse, Hoek, Ignacio, Y. Teijsse (van der Velden), Melvin Grootfaam (Ascencion), Markiet, Belarbi, Richard (Claver).

Opstelling Excelsior Maassluis: van Leeuwen, Smith, van der Ende, Kruithof, Blij, van den Berg, Moreno, Dercks (Taibi), Sylla, den Hartog (Berkhout) Kurt, van den Beemt (Omar Ouali).

** ps: met nog 3 thuiswedstrijden in 2019 op dit Hoofdveld (tegen Sparta, Kozakken Boys en Scheveningen) zou het mooi zijn als er een grotere publieke belangstelling vanuit de club komt. De wedstrijden die AFC speelt in de tweede divisie zijn van heel hoog amateur niveau en verdienen echt veel meer toeschouwers. 

Bobby Gehring

Voor de samenvatting en interviews zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier