AFC - Excelsior 0 - 2

Op initiatief van de commissie Pers, Publiciteit en Evenementen zullen de verslagen van “ONS EERSTE” dit seizoen worden verzorgd door iedere wedstrijd een andere oud 1e elftal speler. De bekerwedstrijd AFC – EXCELSIOR werd gevolgd door oud-goalgetter en elftalleider, Lid van Verdienste Henk Bijlsma. Hierbij zijn verslag.

 

AFC – EXCELSIOR 0-2
 

Woensdag 24 september 16:45 uur, de regen komt met bakken uit de hemel, maar de overdekte tribune zit helemaal vol en daarbij zo’n 200 jonge AFC-ertjes die het Eerste komen aanmoedigen. Hartstikke leuk!
 

Bij de aftrap om 17:00 uur nog steeds regen, gedurende de wedstrijd nam de buiigheid wat af, maar ons mooie hoofdveld heeft er helaas wel onder geleden.

Excelsior, trots op de plek in de middenmoot van de Eredivisie, had natuurlijk wel wat meer balbezit, maar kwam eigenlijk niet tot uitgespeelde kansen. Het stond goed bij AFC o.l.v. captain Magid Jansen en AFC leek in de loop van de eerste helft op de counter af en toe zelfs wat dreigender.

Rond de 38e minuut was het echter uit het niets raak; een voorzet kwam van links en ‘onze’ Daryl van Mieghem kwam knap voor zijn man en scoorde droog en beheerst, 0-1 met rust.

In de tweede helft leek de wedstrijd snel beslist, al na 5 minuten scoorde Daryl opnieuw. Yousef had op zijn prachtige schot geen schijn van kans.

Daarna nam EXCELSIOR misschien wel wat gas terug, maar vond ondergetekende AFC vaak toch de bovenliggende partij en als de scheidsrechter niet bij twijfelgevallen vaak zo onopvallend opvallend in het voordeel van de BVO had gefloten, had er wellicht meer in gezeten.

In ieder geval creëerden de goed ingevallen Rogier Wissink, Melvin Grootfaam en Tim Wulffraat in het laatste half uur enkele goede mogelijkheden om een dik verdiende goal te maken. Dat lukte helaas niet,  0-2 bleef de eindstand en dus is het bekeravontuur voor AFC ten einde.

Maar onze jongens kunnen trots zijn op hun prestatie, want eigenlijk was het niveauverschil (Eredivisie – Topklasse) gedurende de hele wedstrijd niet overduidelijk aanwezig. Dat kan je ook zien aan een aantal andere uitslagen als HBS – Heracles 1-2, De Treffers – Telstar 2-1 en VVSB – Vitesse 1-2.

Hopelijk houden onze jongens hun goede vorm vast, zondag a.s. om 14:30 uur FC Lienden – AFC. 

Henk Bijlsma

Opstelling AFC: Yousef el Abdallaoui, Enrico Patrick, Magid Jansen, Randel Shakison, Guido Moelee, Marien Willemsen, Mitchel Theuns (62. Rogier Wissink), Daan Sutorius, Jonathan Richard (62. Tim Wulffraat), Joshua Patrick, Damien Menzo (68. Melvin Grootfaam).

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum (foto's van Mario Wormhoudt).

De doelpunten zijn terug te zien op de website van FOX Sports (je kan het bekijken door een gratis account aan te maken).
 

Het was mooi te zien dat de tribune van AFC helemaal gevuld was met kijkers, waar onze jeugd deel van uitmaakte. Wij zien hen ook graag op zondag bij de thuiswedstrijden van AFC 1

Zie ook onderstaand artikel in het AD van vandaag: