AFC - EVV voorbeschouwing

Koploper AFC gaat voor zesde overwinning op rij

Zondag is het zover. De 100e wedstrijd van ons eerste in de Topklasse. Als koploper ontmoeten wij EVV uit Echt dat door de afgelaste thuiswedstrijd tegen  VVSB  de 99e wedstrijd speelt op het hoogste amateurniveau. 
AFC ontmoette de Echter Voetbal  Vereniging zes keer. De balans slaat door in het voordeel van de enige Limburgse Topklasser. AFC won 1 keer van EVV , speelde 3 keer gelijk en verloor 2 keer. Opvallend is dat wij het thuis slechter doen dat uit. In Echt werd nog niet verloren. 


Afgelopen seizoen was het een ware thriller in Limburg. De ploeg van toenmalig trainer Maarten Stekelenburg knokte tegen degradatie, EVV ging op 21 april jl. nog voor de periodetitel. In de slotminuten gebeurde van alles en nog wat voor beide doelen, de spanning was op en rondom het veld te snijden. In de 90e minuut hielp Magid Jansen AFC uiteindelijk via een penalty aan de overwinning en was een grote stap naar handhaving in de Topklasse gezet.


Op Goed Genoeg wisten wij nog niet te winnen van EVV.  Vorig seizoen werd het 0-1 door een doelpunt van Jeroen Evelein. Deze levensgevaarlijke spits scoort vrijwel altijd tegen AFC. EVV speelt vanuit een gesloten verdediging en countert er al jaren vrolijk op los. Deze tactiek sorteert niet alleen tegen AFC veel succes. Van de ploeg van trainer Leo Beckers is, zo blijkt uit de wekelijkse resultaten,   maar moeilijk te winnen.
Afgelopen seizoen werd EVV vijfde, dit seizoen staan de blauwwitten na een fantastisch begin inmiddels zesde met 17 punten uit 10. AFC heeft na 11 wedstrijden 10 punten meer, maar is dus zeer gewaarschuwd. Buiten spits Evelein is ook middenvelder Michèle Meerburg met 7 doelpunten een speler om goed in de gaten te houden.


Door de 3-2 winst op WKE in Emmen en de 0-0 van De Treffers in Haaksbergen tegen HSC’21 staat ons aller eerste sinds afgelopen zondag alleen op kop. Dat is nog niet eerder gebeurd in de Topklasse. De ploeg van trainer Willem Leushuis straalt  week in week uit klasse uit, toont zich defensief onverzettelijk en bij tegenspoed veerkrachtig. Al enkele keren werd een achterstand snel ‘weggepoetst’. Er is dus alle reden om de thuiswedstrijd tegen EVV, ondanks die negatieve thuisbalans in het verleden,  met vertrouwen tegemoet te zien.  Onze jongens  gaan ongetwijfeld voor 100% voor de zesde overwinning op rij. Een prachtige reeks, die aan het eind van vorig seizoen nodig was om in de Topklasse te blijven. 
Nu is er iets anders om te handhaven: de koppositie. Hopelijk zijn heel veel clubgenoten hier getuige van. Zoiets wil je toch niet missen?

MvdW

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Beau van Dijk. Weten wie Beau is? Klik hier.

De wedstrijdbal wordt aangeboden door Drukkerij Palteam