AFC en Coerver Coaching hand in hand bij jeugdtrainingen

De trainingen voor de AFC-jeugd tot en met Onder12 die niet met een vaste trainer trainen, worden dit jaar in een nieuw jasje gegoten.
Deze zogenaamde ATA training zal dit jaar gegeven worden door AFC trainers, maar ook door trainers van Coerver Coaching.

In de praktijk zullen spelers een aantal weken (een blok) trainingen volgen bij de AFC trainers en ook een aantal weken ingedeeld worden bij Coerver.
Dat betekent dat op dinsdag en woensdag één veld wordt ingericht voor de AFC trainers, terwijl tegelijkertijd op het andere veld de trainers van Coerver Coaching actief zijn.
Een aantal jaren geleden hebben wij met Coerver al een seizoen ervaring opgedaan, reden om het nu in deze nieuwe unieke vorm weer op te pakken.

De uitdaging voor de jeugdspelers is, dat ze op deze manier kennis maken met verschillende trainingsmethodieken.
En ook  lang genoeg, zodat ze de tijd hebben om van beide trainingsvormen te leren en daardoor beter te worden.
In beide trainingsvormen zal natuurlijk ook aandacht blijven voor het plezier in voetbal.

Wil je iets meer weten van de Coerver methodiek, kijk dan op https://www.coervercoaching.nl/
De organisatie blijft overigens -net als voorgaande jaren-, in handen van de AFC jeugdcoördinatoren die op beide dagen ook aanwezig zullen zijn op de velden.
Zij zorgen ook voor de afstemming tussen AFC en Coerver Coaching over de invulling van de trainingen op beide velden.


Rainel Woerding (Coerver Coaching), Jair Junge en Wiebe Westerhof (beiden  A.F.C.) bekrachtigen de samenwerking met een handdruk