AFC - EDO 3 - 1 met verslag

Deze week het verslag van Jos van Mieghem, trouwe supporter en de vader van onze oud AFC 1 speler Daryl van Mieghem die het zo goed doet in de Eredivisie bij Excelsior. 

De strijd voor overleving

De wedstrijd AFC- EDO is de laatste strohalm voor AFC om van de vervelende 4e plaats van onder weg te komen. De Haarlemmers zijn reeds gedegradeerd, maar wilden graag winnen van de Amsterdammers.

AFC had vooraf de nodige personele problemen. Jasper de Haer en Joshua Patrick zijn geschorst en daarnaast zijn er veel blessures. Mitchel Theuns (gebroken neus), Geofrrey Galata (hernia), Daan Sutorius (hamstring) en Germano Huwai moesten allen verstek laten gaan. Derhalve maakte de 18 jarige A junior Danny Goedkoop zij debuut in de defensie van AFC.

AFC ging vanaf de start op jacht naar de winst en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van EDO. De spitsen van AFC hadden hun vizier niet echt op scherp. Pepijn Veerman en Marien Willemsen kregen in de beginfase beste kansen maar waren in de eindfase te gehaast of doelman Gregory Martin (overigens ex AFC) stond op zijn post.

In de 20e minuut kreeg AFC waar het op hoopte. Een diepe bal in de zestien richting Pepijn Veerman en een uitkomende Gregory Martin die net iets te laat was resulteerde in een penalty voor AFC. Enrico Patrick benutte deze kans 1-0.

AFC probeerde hierna de 2-0 te forceren, kreeg regelmatig goede kansen, maar stiekem kwam EDO een paar keer goed door in de persoon van Ron Rosenhart.  In de laatste minuut leek AFC 2-0 te maken, maar de bal van Willemsen eindigde op de paal. EDO zocht gelijk de omschakeling en Ron Rosenhart benutte de diepe doorloopbal feilloos en ronde gedegen af. Ruststand 1-1.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de 1e. AFC probeerde weer op voorsprong te komen en EDO loerde op de counter.  De spitsen van AFC  werkten hard en met name Pepijn Veerman en Damien Menzo kregen enkele kansen.  In de 62e minuuut maakte EDO het zich zelf moeilijk. Rechtsback Yannick Hoogenboom ging te hard in de tackle bij Guido Moelee en kreeg rood van scheidsrechter de Brito Roque. EDO met 10 en AFC bleef proberen.

Zes minuten later viel Pepijn Veerman’s voorzet van links precies op de borst bij Damien Menzo, die vanaf de zestien heerlijk uithaalde in het linker zijnet. 2-1 voor AFC.

Voorsprong voor AFC, iedereen een beetje moe gestreden, maar EDO ging toch voor de verrassing. Met verse wissels in de ploeg kwam er nog een strakke voorzet van Tatchary Langguth (ook ex AFC)  waar gelukkig voor AFC de spits van EDO een teen te kort kwam, anders was de 2-2 een feit.
AFC kreeg de nodige kansen om de wedstrijd te beslissen, maar scoorde steeds niet. Net voor tijd was AFC keeper Youssef  el Abdallaoui  de koning door in een 1 op 1 situatie te bal te keren.  Tenslotte gaf een diepe bal van AFC in blessuretijd de doorslag. De bal werd te kort gekopt en Pepijn Veerman was er als de kippen bij on de bal over de keeper te liften. 3-1 voor AFC.

Trainer Stanley Menzo was na afloop zeer lovend over zijn ploeg: “Ik moet een compliment maken aan mijn team. Met de schorsingen en blessures vooraf moeten vandaag ander jongens het doen. Ze hebben van het begin tot einde wedstrijd gestreden. Natuurlijk moet je in de eerste helft de 2-0 of 3-0 maken, maar respect voor het karakter in de tweede helft.”

AFC staat nu met nog twee wedstrijden te gaan op de vijfde plaats van onderen met 2 punten voorsprong op HBS, dat de P/D plaats bezet.

Jos van Mieghem

Opstelling AFC: Youssef El Abdallaoui, Marien Willemsen, Damien Menzo (84. daan Tuerlings), Danny Goedkoop, Magid Jansen, Guido Moelee, Enrico Patrick, Wout Meulemans, Jonathan Richard, Melvin Grootfaam, Pepijn Veerman (90. Nicolas Parqui).

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Hieronder beeldverslag van de wedstrijd.