AFC door Corona maatregelen uit KNVB Beker geplaatst

De strijd om de KNVB Beker, waarin AFC zich geplaatst heeft, zal dit huidige seizoen uitgespeeld worden zonder amateurclubs. Dit nieuws werd recent bekend gemaakt door KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee.
Deze beslissing is genomen omdat de aangescherpte coronaregels verlengd werden.

Clubs uit het amateurvoetbal mogen al vanaf 14 oktober 2020 al niet meer in teamverband actief zijn en deze maatregelen duren minimaal tot half december.
In eerste instantie werden de bekerwedstrijden met daarin de amateurclubs al uitgesteld naar 1 en 2 december 2020, maar dit blijkt nu ook niet haalbaar te zijn.

Financiële compensatie
Vrijwel alle van de 26 amateurclubs die uit het bekertoernooi zijn gezet reageren positief en met waardering richting de KNVB voor de financiële compensatie die zij daarvoor krijgen.
De clubs ontvangen ieder 16.923 euro en zijn daarnaast verzekerd van een plek in de KNVB beker volgend seizoen.

De KNVB besloot naast de premie van 10 duizend euro ook de premies die verdiend zouden worden met de tweede ronde, omdat verschillende amateurclubs tegen elkaar speelden in de eerste ronde, te verdelen over alle 26 clubs.
Er zouden zeker negen amateurclubs doorgaan naar de tweede ronde, omdat 18 van de 26 tegen elkaar spelen. De premies daarvan worden nu verdeeld over alle 26 clubs.
Zo had AFC een wedstrijd geloot tegen Hoofdklasser Capelle waar bij winst de tweede KNVB ronde gehaald zou worden.